Vertaa PF-selostetta

INFATRINI PEPTISORB neste, imeväisten/lasten letku-/täydennysravintovalmiste

Huomioitavaa

Kliininen ravintovalmiste

Valmistemuoto

Neste

Käyttö

Letkuravintona tai juomana syntymästä alkaen. Sopii letkuravitsemukseen ja pulloruokintaan. Ravista aina pulloa ennen käyttöä. Pullopakkaus on helppo kiinnittää suoraan ravinnonsiirtolaitteeseen, mikä vähentää kontaminaatioriskiä. Pullopakkausta voidaan käyttää myös tuttipullona, kun siihen lisätään tuttiosa. Infatrini Peptisorb voidaan tarjoilla huoneenlämpöisenä tai lämmittää 37-asteiseksi. Jos lämmität valmistetta tarkista aina sen lämpötila tiputtamalla sitä muutama pisara ranteellesi. Infatrini Peptisorbia ei saa lämmittää mikroaaltouunissa, koska valmisteen lämpötilasta voi tulla epätasainen.

Annostus ja antotapa

Lääkärin tai ravitsemusterapeutin suosituksesta. Lapsen iän ja yksilöllisen ravinnontarpeen mukaan. Voidaan käyttää ainoana ravinnonlähteenä 18 kk ikään tai 9 painokiloon saakka. Valmiste sisältää energiaa 1 kcal/ ml ja proteiinia 2,6 g/100 ml.

Vasta-aiheet

Ei suonensisäiseen käyttöön. Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Käytettävä lääkärin valvonnassa, kun kaikki ruokintavaihtoehdot imetys mukaanlukien on mietitty. Sopii ainoaksi ravinnonlähteeksi vastasyntyneestä 18 kuukauteen (tai 9 kiloon) saakka.

Säilytys

Säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Avattuna ja korkki suljettuna enintään 24 h jääkaapissa. Ravinnonsiirtolaitteeseen kytkettynä huoneenlämmössä enintään 4 h. Tuttipullosta annosteltuna tuote tulee käyttää tunnin sisällä. Käyttämätön valmiste tulee heittää pois. Parasta ennen -päiväys merkitty pakkaukseen.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

Käyttövalmis, ravitsemuksellisesti täysipainonen pitkälle pilkottua heraproteiinia sisältävä kliininen ravintovalmiste 0-18 kk (<9 kg) imeväisille sairauteen liittyvän vajaaravitsemuksen ruokavaliohoitoon, siedettävyysongelmiin, kasvuhäiriöihin, lisääntyneeseen energiantarpeeseen tai kun lapsella on nesterajoitus.

Korvattavuus

INFATRINI PEPTISORB neste, imeväisten/lasten letku-/täydennysravintovalmiste
4 x 200 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

22.03.2024

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com