Vertaa PF-selostetta

KETOCAL 4:1 LQ neste, lasten letku-/täydennysravintovalmiste

Huomioitavaa

Nestemäinen kliininen ravintovalmiste tarkoitettu vaikean epilepsian tai muusta syystä johtuvaan ketogeeniseen ruokavaliohoitoon. Valmisteessa rasvan suhde hiilihydraatteihin on 4:1. Gluteeniton ja vähälaktoosinen.

Koostumus

Valmistemuoto

Neste.

Käyttö

Kliininen ravintovalmiste vaikean epilepsian ketogeeniseen ruokavaliohoitoon tai muihin tilanteisiin, joissa tarvitaan vähähiilihydraattista ketogeenista ruokavaliota, kuten esimerkiksi pyruvaattidehydrogenaasi (PDHD) tai GLUT-1 puutos. Soveltuu käytettäväksi 1-10 -vuotiaille.
Voidaan käyttää myös täydennysravintovalmisteena.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määräytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan pohjalta.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Potilaita tulisi tarkkailla hypoglykemian, munuaiskivien, hyperlipidemian ja iänmukaisen kasvun viivästymisen varalta. Ei parenteraaliseen käyttöön.

Kestoaika

Parasta ennen -päiväyksen löydät pakkauksesta.

Säilytys

Avattu pakkaus säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa. Avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä, poissa auringonvalolta.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

1x200 ml, 32x200 ml

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Ohjetta laimeampi annos voi aluksi olla tarpeen hyvän toleranssin varmistamiseksi aloitettaessa ketogeenista ruokavaliohoitoa. Valmiste on käyttövalmis. Voidaan käyttää juomana tai letkuravintovalmisteena. Ravista valmistetta hyvin vähintään 5 sekunnin ajan ja tarjoile heti. Juoma maistuu parhaimmalta kylmänä. Käytettäessa letkuravintovalmisteena annostele valmiste kädenlämpöisenä (n. 37ºC).

Korvattavuus

KETOCAL 4:1 LQ neste, lasten letku-/täydennysravintovalmiste
200 ml, 32 x 200 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com