Vertaa PF-selostetta

KETOCAL 2.5:1 LQ neste, letku-/täydennysravintovalmiste

Huomioitavaa

Nestemäinen ravintovalmiste tarkoitettu vaikean epilepsian tai muusta syystä johtuvaan ketogeeniseen ruokavaliohoitoon. Valmisteessa rasvan suhde hiilihydraatteihin on 2,5:1. Gluteeniton ja vähälaktoosinen.

Koostumus

Valmistemuoto

Neste.

Käyttö

Kliininen ravintovalmiste vaikean epilepsian ketogeeniseen ruokavaliohoitoon tai muihin tilanteisiin, joissa tarvitaan vähähiilihydraattista ketogeenista ruokavaliota. Soveltuu käytettäväksi 8-vuotiaasta alkaen. Voidaan käyttää myös täydennysravintovalmisteena.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määrittyy potilaan iän, painon ja sairaustilan pohjalta. Ohjetta laimeampi tai pienempi annostus voi alla tarpeen alussa hyvän toleranssin varmistamiseksi ketogeenista ruokavaliohoitoa aloitettaessa.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

On tärkeää huolehtia myös muusta riittävästä nesteen saannista. Ei parenteraaliseen käyttöön.

Kestoaika

Parasta ennen -päiväyksen löydät pakkauksesta.

Säilytys

Avattu pakkaus säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa. Sulje pakkaus huolella käytön jälkeen. Avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä, poissa auringonvalolta.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

32x200 ml.

Vaniljanmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Valmiste on käyttövalmis. Voidaan käyttää juomana tai letkuravintovalmisteena. Ravista valmistetta hyvin vähintään 5 sekunnin ajan ja tarjoile heti. Juoma maistuu parhaimmalta kylmänä. Käytettäessä letkuravintovalmisteena, annostele valmiste kädenlämpöisenä (n. 37 ºC). Valmistetta ei saa keittää eikä lämmittää mikroaaltouunissa.

Korvattavuus

KETOCAL 2.5:1 LQ neste, letku-/täydennysravintovalmiste
32 x 200 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

08.03.2024

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com