Vertaa PF-selostetta

PKU LOPHLEX LQ10 neste, täydennysravintovalmiste, PKU LOPHLEX LQ20 neste, täydennysravintovalmiste

Huomioitavaa

Kliininen ravintovalmiste. Tarkoitettu fenyyliketonuriaa (PKU-tautia) sairastavien yli 4-vuotiaiden lasten ja aikuisten ruokavaliohoitoon. Fenyylialaniiniton* aminohappopohjainen juoma, jossa tasapainoisessa suhteessa välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita. Sisältää hedelmien/marjojen mehua ja luontaisia aromeja. Sisältää sokeria ja makeutusainetta. Lisätty pitkäketjuista rasvahappoa dokosaheksaeenihappoa (DHA). Saatavana 62,5 ml ja 125 ml pakkauksissa, joissa 10 g (LQ 10) tai 20 g (LQ 20) proteiiniekvivalenttia. Makuina berry, citrus, orange ja tropical.

*PKU Lophlex LQ saattaa sisältää fenyylialaniini jäämiä hedelmä-/marjamehuista, < 5 mg PHE/100 ml.

Koostumus

Valmistemuoto

Neste

Käyttö

Käytetään ainoastaan fenyyliketonuriaa (PKU-tautia) sairastaville henkilöille.. Soveltuu yli 4-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Soveltuu myös raskaana oleville naisille. Vain enteraaliseen käyttöön.Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi

Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava fenyylialaniinin saanti muilla luonnollisilla proteiinin lähteillä, sekä nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Valmiste sisältää vain pieniä määriä natriumia, kaliumia ja kloridia.

Annostus ja antotapa

Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta. Päivittäinen käyttömäärä tulee jakaa tasaisesti päivän aterioille. Vettä tai muta sopivaa juomaa tulee tarjota/nauttia samaan aikaan valmisteen ottamisen yhteydessä. Ravista hyvin ennen käyttöä. Nautitaan jäähdytettynä/kylmänä.

Kestoaika

Parasta ennen: painettu annospussiin ja laatikkoon.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä, poissa auringonvalosta. Avattu pussi säilytetään jääkaapissa ja nautitaan 24 tunnin aikana.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

62,5 ml ja 125 ml

Korvattavuus

PKU LOPHLEX LQ10 neste, täydennysravintovalmiste
60 x 62,5 ml, 60 x 62,5 ml
PKU LOPHLEX LQ20 neste, täydennysravintovalmiste
30 x 125 ml, 30 x 125 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

08.03.2024

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com