Vertaa PF-selostetta

IVA ANAMIX JUNIOR jauhe, lasten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Tarkoitettu isovaleerihappovirtsaisuutta (IVA-tauti) sairastavien ruokavaliohoitoon. Aminohap­popohjainen juomajauhe, joka ei sisällä leusiinia.

Koostumus

Sisältää tasapainoisen sekoituksen välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvaa (sisältää dokosaheksaeenihappoa (DHA)), vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita sekä ravintokuituja.

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Käytetään vain isovaleerihappovirtsaisuutta sairastaville potilaille. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava leusiinin, nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Tarkoitettu 1–10-vuotiaille lapsille.

Annostus ja antotapa

Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta.
Suositeltu laimennos: Suositeltu laimennos on 36 g (4 mittalusikkaa) jauhetta ja 100 ml vettä, jotta saadaan noin 126 ml valmista liuosta. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi. Yksi mittalusikallinen on noin 9 g jauhetta.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Vain enteraaliseen käyttöön. Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.

Kestoaika

Parasta ennen: katso purkin pohja.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Avattu pakkaus käytettävä 2 viikon kuluessa. Sulje aina kansi käytön jälkeen. Pakattu suojakaasuun.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

400 g

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

POTILAAN TERVEYDEN KANNALTA ON TÄRKEÄTÄ NOUDATTAA HUOLELLISESTI PAKKAUKSESSA OLEVIA VALMISTUSOHJEITA.

1. Pese kädet huolellisesti ja puhdista valmistusalusta ja tarvittavat astiat.
2. Mittaa shakeriin tai muuhun vastaavaan sekoitusastiaan tarvittava määrä kylmää vettä ja lisää suositeltu määrä jauhetta.
3. Sulje astian korkki ja ravista, kunnes jauhe liukenee.
4. Valmis liuos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta.
5. Ravista tai sekoita juomaa juuri ennen käyttöä.
Suun kautta nautittava juoma suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä/kylmänä.

IVA Anamix Infant -valmisteesta siirryttäessä, voidaan tarvittaessa siirtymäjaksolla käyttää IVA Anamix Juniorista myös eri laimennoksia.

Korvattavuus

IVA ANAMIX JUNIOR jauhe, lasten ravintovalmiste
400 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com