Vertaa PF-selostetta

TYR ANAMIX JUNIOR jauhe, lasten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Tarkoitettu todetun tyrosinemian ruokavaliohoitoon 1-10 -vuotiaille lapsille. Juomajauheseos, joka ei sisällä tyrosiinia tai fenyylialaniinia.

Koostumus

Sisältää tasapainoisen seoksen muita välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja, rasvaa (sis. dokosaheksaeenihappoa (DHA)), vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä kuitua.

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Käytetään vain tyrosenemiaa sairastaville potilaille. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava fenyylialaniinin ja tyrosiinin saanti muista lähteistä, sekä nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Vain enteraaliseen käyttöön.Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Tarkoitettu 1–10-vuotiaille lapsille.

Annostus ja antotapa

Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja terveydentilasta.
Suositeltu laimennos: Suositeltu laimennos on 36 g jauhetta (yksi annospussi) ja 100 ml vettä, jotta saadaan noin 126 ml valmista liuosta. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Vain enteraaliseen käyttöön. Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Ainoataan tyrosinemiaa sairastaville potilaille.
Varotoimenpiteet: Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava fenyylialaniinin ja tyrosiinin saanti muista lähteistä, sekä nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan.

Kestoaika

Parasta ennen: painettu annospussiin ja laatikkoon.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Pakattu suojakaasuun.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

30 x 36 g annospussi

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

POTILAAN TERVEYDEN KANNALTA ON TÄRKEÄTÄ NOUDATTAA HUOLELLISESTI PAKKAUKSESSA OLEVIA VALMISTUSOHJEITA.
1. Pese kädet huolellisesti ja puhdista valmistusalusta ja tarvittavat astiat.
2. Mittaa sekoitusastiaan tarvittava määrä kylmää vettä ja lisää suositeltu määrä jauhetta.
3. Sulje astia ja ravista, kunnes jauhe liukenee.
4. Valmis liuos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta.
5. Ravista tai sekoita juomaa juuri ennen käyttöä. Suun kautta nautittava juoma suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä/kylmänä.

TYR Anamix Infant -valmisteesta siirryttäessä voidaan tarvittaessa siirtymäjaksolla käyttää TYR Anamix Juniorista myös eri laimennoksia.

Korvattavuus

TYR ANAMIX JUNIOR jauhe, lasten ravintovalmiste
30 x 36 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com