Vertaa PF-selostetta

NUTRAMIGEN 2 LGG jauhe, imeväisten/lasten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Valmistaja: Mead Johnson Nutrition, Netherlands

Kliininen ravintovalmiste. Parannettu maku.

Nutramigen 2 LGG on erityiskäsiteltyyn kaseiinihydrolysaattiin pohjautuva hypoallergeeninen (95 % proteiinista < 1000 Da) imeväisten ja pikkulasten erityisvalmiste (kliininen ravintovalmiste). Se on jauhemainen valmiste, joka sekoitetaan veteen, ja se on tarkoitettu osaksi monipuolista ravintoa. Nutramigen 2 LGG ei sisällä lehmänmaitoa, soijaproteiinia, galaktoosia, gluteenia eikä laktoosia. Valmiste sisältää A- ja D-vitamiinia.

Nutramigen 2 LGG on erityisvalmiste lehmänmaito- ja soijaproteiiniallergian, laktoosi-intoleranssin sekä allergisen koliitin hoitoon 6 kuukauden iästä lähtien. Sitä voidaan käyttää äidinmaidonkorvikkeena, vellinä ja ruoanvalmistuksessa.

Nutramigen 2 LGG:ssä on mukana ainutlaatuinen elävä maitohappobakteeri Lactobacillus GG, kliinisesti tutkittu probioottinen bakteerikanta. LGG ylläpitää suoliston luonnollista mikrobistoa, ja täten sillä voi olla myönteinen vaikutus maitoallergian hoidossa.

Nutramigen 2 LGG on myös ainutlaatuinen pitkäketjuisten omega-3 (DHA) ja omega-6 (ARA) -rasvahappojen (LC-PUFA) lähde. Näitä rasvahappoja on luonnollisesti äidinmaidossa. Nutramigen 2 LGG:n sisältämän DHA:n määrän on kliinisissä tutkimuksissa todettu parantavan näön kehittymistä, kun DHA:n päivittäissaanti on 100 mg. Valmisteen makua on parannettu helpottamaan maun hyväksymistä puolivuotiailla ja sitä vanhemmilla lapsilla.

Tärkeää: Nutramigen 2 LGG sopii 6 kk täyttäneille imeväisille ja pienille lapsille. Se on tarkoitettu lehmänmaitoallergian ruokavaliohoitoon, ja sen tulisi olla osa monipuolista ruokavaliota. Tällä valmisteella ruokittujen lasten uloste voi olla löysää ja vihertävää. Valmistetta on käytettävä lääkärin tai ravitsemusterapeutin valvonnassa.
Valmiste ei sovellu rintamaidon korvikkeeksi alle 6 kuukauden ikäisille lapsille.

Koostumus

Aineosat: Glukoosisiirappi, kasviöljyt (palmuoleiini, kookos, soija, auringonkukka), pitkälle hydrolysoitu kaseiini (maidosta), fruktoosi, muunneltu maissitärkkelys, kalsiumsitraatti, kalsiumfosfaatti, kaliumfosfaatti, magnesiumfosfaatti, kaliumsitraatti, kaliumkloridi, yksisoluiset öljyt (ARA peräisin: Mortierella alpina ja DHA peräisin: Crypthecodinium cohnii), L-kystiini, koliinikloridi, natrium-L-askorbaatti, L-tyrosiini, inositoli, L-tryptofaani, rautasulfaatti, Lactobacillus rhamnosus GG -viljelmä (0,034 %), tauriini, sinkkisulfaatti, L-karnitiini, nikotiiniamidi, DL-alfatokoferyyliasetaatti, askorbyylipalmitaatti, askorbiinihappo, kalsiumpantotenaatti, kuparisulfaatti, pyridoksiinihydrokloridi, retinyylipalmitaatti,
riboflaviini, tiamiinihydrokloridi, kolekalsiferoli, mangaanisulfaatti, kromikloridi, natriumjodidi, foolihappo, natriummolybdaatti, fytomenadioni, natriumseleniitti, D-biotiini, syanokobalamiini.

Ravintoarvo/100 ml käyttövalmista liuosta: Energiaa 280 kJ (68 kcal), rasvaa 2,8 g, josta tyydyttyneet 1,17 g, linolihappo 0,48 g, α-linoleenihappo 41 mg, hiilihydraattia 8,8 g, josta sokerit 3,9 g, proteiinia 1,7 g, suolaa 0,05 g, A-vitamiinia 65 μg RE, D-vitamiinia 1,05 μg, E-vitamiinia 0,77 mg α-TE, K-vitamiinia 8,8 μg, C-vitamiinia 10,6 mg, tiamiinia 0,074 mg,
riboflaviinia 0,122 mg, niasiinia 1,04 mg NE, B6-vitamiinia 0,104 mg, foolihappoa 9,8 μg, B12-vitamiinia 0,156 μg, biotiinia 1,49 μg, pantoteenihappoa 0,45 mg, natriumia 21 mg, kaliumia 83 mg, kloridia 47 mg, kalsiumia 88 mg, fosforia 50 mg, magnesiumia 6,8 mg, rautaa 1,13 mg, sinkkiä 0,74 mg, kuparia 0,051 mg, mangaania 0,02 mg, seleeniä 1,69 μg, kromia 3 μg, molybdeenia 3,7 μg, jodia 11,9 μg, arakidonihappoa (ARA) 23 mg, dokosaheksaeenihappoa (DHA) 11,5 mg, koliinia 16,2 mg, inositolia 11,5 mg, tauriinia 4,1 mg ja L-karnitiinia 1,49 mg.

Osmolariteetti: 380 mOsm/l.

Valmistemuoto

Jauhe, imeväisten/lasten ravintovalmiste.

Käyttö

Hypoallergeeninen äidinmaidonkorvike lehmänmaitoproteiiniallergiassa, soijaproteiiniallergiassa, laktoosi-intoleranssissa sekä allergisessa koliitissa.

Annostus ja antotapa

Nutramigen 2 LGG:tä käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan 6 kuukauden iästä lähtien, kun lasta ei imetetä. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.

Suositeltu vuorokautinen annostus 6-12 kk:n ikäiselle 2-3 x 230 ml ja > 1 vuoden ikäiselle 2 x 230 ml.

Imeväiselle annettaessa vesi keitetään (vähintään 1 min.) ja jäähdytetään. Kuumaa vesijohtovettä ei saa käyttää. On tärkeää annostella jauhe purkissa olevalla mitalla annosteluohjeita tarkasti noudattaen. Pilaantumisherkkyytensä vuoksi valmistettu korvike on käytettävä 2 tunnin sisällä valmistuksesta (tunnin sisällä ruokailun aloittamisesta). Ylimääräinen korvike heitetään pois. Nutramigen 2 LGG:tä voidaan antaa enteraalisesti, mutta ei parenteraalisesti.

Kestoaika

Pakkauksen pohjassa mainittuun parasta ennen -päivämäärään saakka.

Säilytys

Avaamaton pakkaus säilyy kuivassa ja viileässä. Avattuna jauhe säilyy 1 kk:n ajan kuivassa paikassa muovikannella tiiviisti suljettuna. Jauhetta ei saa pakastaa. Valmis liuos on käytettävä 2 tunnin sisällä valmistuksesta (tunnin sisällä ruokailun aloittamisesta) tai säilytettävä korkilla peitettynä jääkaapissa 2-4 °C:ssa enintään 24 tunnin ajan.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

400 g:n purkki, tukkupakkaus 6 x 400 g. Pakattu suojakaasuun.

Yhdestä purkista saadaan n. 2,8 litraa valmista liuosta.

Jauhe on valkoista.

Korvattavuus

NUTRAMIGEN 2 LGG jauhe, imeväisten/lasten ravintovalmiste
400 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Pienten lasten lehmänmaitoallergia (505), Pienten lasten lehmänmaitoallergia ja yliherkkyys tavanomaisille erityisvalmisteille (506).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

19.02.2015

Yhteystiedot

ABIGO MEDICAL OY c/o ABIGO Medical Ab
Ekonomivägen 5
436 33 Askim
Ruotsi

09 424 52 000
www.nutramigen.fi