Vertaa PF-selostetta

PAEDIATRIC SERAVIT jauhe, imeväisten/lasten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Imeväisikäisten ja lasten jauhemainen kliininen ravintovalmiste, joka on tarkoitettu ruokavaliohoitoon imeväisille ja lapsille, joilla on rajoitettu ruokavalio, ja jotka tarvitsevat vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden täydentämistä. Gluteeniton ja laktoositon.

Koostumus

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Vitamiini-, kivennäisaine- ja hivenainelisä, jossa on vain pieniä määriä natriumia, kaliumia ja kloridia. Sopii käytettäväksi erilaisissa välttämisruokavalioita vaativissa tiloissa, kuten aineenvaihduntasairauksissa ja tai muissa kroonisissa sairauksissa. Soveltuu käytettäväksi imeväisiästä aina 14-ikävuoteen asti.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin antamien ohjeiden mukaisesti. Käyttömäärä riippuu lapsen iästä. Erityisesti imeväisikäisen päiväannos tulee jakaa useammalle antokerralle päivän aikana. Valmiste voidaan sekoittaa rintamaitoon, äidinmaidonkorvikkeisiin, ruokien tai juomien joukkoon. Alla olevasssa taulokossa ilmoitetut määrät perustuvat siihen, että lapsi saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit, kivennäisaineet ja hivenaineet (Mittalusikka 5g)

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Tarkista osana rajoittavaa ruokavaliota täydentävistä ravinnonlähteistä saatavien vitamiinien, kivennäisaineiden ja hivenaineiden kokonaismäärä, jotta suosituksia vastaavat määrät ovat riittävät. Tuote ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Ei sovellu parenteraaliseen käyttöön.

Kestoaika

Parasta ennen -päiväys purkin pohjassa.

Säilytys

Avattu pakkaus säilyy kuukauden kuivassa paikasssa normaalissa huoneenlämmössä. Säilytä poissa suoralta auringonvalolta. Sulje kansi aina käytön jälkeen.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

200 g purkki, mukana mittalusikka 5 g

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Käytä pakkauksen mukana tullutta mittalusikkaa (5 g) tai punnitse valmiste oikean annoksen varmistamiseksi. Jauhe ei ole steriili, joten se on valmistettava juuri ennen ruokintaa.
Seosta ei saa keittää tai lämmitää mikroaaltouunissa. Seos säilyy jääkaapissa 24 tuntia, mutta suositeltavaa on tehdä käyttöannosta vastaava määrä. Vesi tai muut juomat tulisi
nauttia samanaikaisesti. Tarkista seoksen lämpötila ennen nauttimista.

Korvattavuus

PAEDIATRIC SERAVIT jauhe, imeväisten/lasten ravintovalmiste
200 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

02.04.2024

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com