Vertaa PF-selostetta

XMET HOMIDON jauhe, komponenttivalmiste

Huomioitavaa

Kliininen ravintovalmiste. Tarkoitettu B6-vitamiinihoidolle ei-respondoivaa homokystinuriaa sairastavien ruokavaliohoitoon kaiken ikäisille. Aminohap­pojauhe, joka ei sisällä metioniinia. Sisältää muita välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja.

Koostumus

100 g jauhetta sisältää:

Kcal

326

Hiilihydraatteja g

4,5

Proteiiniekvivalentti g

77

Rasvaa g

-

Käyttö

Käytetään vain homokystinuriaa sairastaville potilaille, joille ei saada vastetta B6-vitamiinihoidolle. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava metioniinin, nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Vain enteraaliseen käyttöön.Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Tarkoitettu kaiken ikäisille lapsille ja aikuisille, sopii syntymästä alkaen.

Annostus ja antotapa

Suositeltu annostus: Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta.

Suositeltu laimennos: Suositeltu laimennos on 1 g jauhetta ja 20 ml vettä. Ohjeen mukaan voidaan käyttää myös muuta laimennossuhdetta. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi.

Kestoaika

Parasta ennen: merkitty purkin pohjaan.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Purkki suljettava aina käytön jälkeen. Avattu pakkaus käytettävä kuukauden kuluessa.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

500 g

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Valmistus:

Sekoita suositeltu määrä jauhetta ensin pieneen vesimäärään, ja lisää sen jälkeen vettä suositellun laimennoksen mukaan.Valmis liuos on säilytettävä jääkaapissa ja käytettävä 24 tunnin kuluessa valmistuksesta. Ravista tai sekoita juomaa juuri ennen käyttöä.

Korvattavuus

XMET HOMIDON jauhe, komponenttivalmiste
500 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

11.03.2024

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com