Vertaa PF-selostetta

KETOCAL 3:1 jauhe, imeväisten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Maitopohjainen ketogeeniseen ruokavalioon tarkoitettu jauhemainen ravintovalmiste. Rasvan määrä on kolminkertainen hiilihydraatin ja proteiinin yhteenlaskettuun määrään verrattuna. Gluteeniton, sakkaroositon, vähälaktoosinen, halal

Koostumus

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Jauhemainen kliininen ravintovalmiste vaikean epilepsian ruokavaliohoitoon tai muihin tilanteisiin, joissa tarvitaan vähähiilihydraattista ketogeenista ruokavaliota. Valmisteessa on rasvoja kolminkertainen määrä suhteessa hiilihydraatteihin. Soveltuu käytettäväksi syntymästä lähtien aina 3-vuotiaaksi asti. Voidaan käyttää myös täydennysravintovalmisteena lapsille. Soveltuu ainoaksi ravinnonlähteeksi, letkuruokintaan, juomaksi, ruuanlaittoon ja/tai leivontaan. Valmisteessa rasvan suhde hiilihydraatteihin on 3:1.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määräytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan pohjalta.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Potilaita tulisi tarkkailla hypoglykemian, munuaiskivien, hyperlipidemian ja iänmukaisen kasvun viivästymisen varalta. Ei parenteraaliseen käyttöön.

Kestoaika

Parasta ennen -päiväyksen löydät purkin pohjasta.

Säilytys

Avattu purkki käytetään kuukauden kuluessa. Säilytä purkkia kuivassa ja viileässä (5-25°C), poissa auringonvalolta. Sulje purkki kannella aina käytön jälkeen.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

1 x 300 g metallipurkki

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Valmistus:
Ohjetta laimeampi annos voi aluksi olla tarpeen hyvän toleranssin varmistamiseksi aloitettaessa ketogeenista ruokavaliohoitoa. Jauhe ei ole steriili ja valmistettu annos tulisi käyttää välittömästi. Mittaa/punnitse tarkasti jauheen määrä oikean annoksen saamiseksi. Purkissa ei ole mittalusikkaa.

Imeväiset:
1. Pese kädet ja puhdista valmistusalue. Steriloi pullot ja tutit.
2. Keitä tuoretta vettä 5 min tai odota kunnes vedenkeitin sammuu. Älä koskaan käytä
lämmintä vesijohtovettä. Yli vuoden ikäiselle lapselle vettä ei tarvitse keittää, jos veden
laatu on hyvä.
3. Jäähdytä vesi sopivan lämpöiseksi ja kaada haluttu määrä tuttipulloon tai astiaan.
4. Lisää veteen haluttu jauheen määrä.
5. Ravista tai sekoita vispilällä, kunnes jauhe on liuennut.
6. Tarkista seoksen oikea lämpötila tiputtamalla muutama tippa ranteen sisäpuolelle.
Annos, jota ei ole syöty tunnin kuluttua tulisi heittää pois.
Yli 1-vuotiaat:
Mikäli valmistat liuoksen etukäteen, jäähdytä se hyvin, peitä kannella ja säilytä kylmässä. Liuos säilyy jääkaapissa enintään 24 tuntia.
Letkuravitsemus:
Tarkat valmistusohjeet ovat pakkauksessa. Ravista tai sekoita voimakkaasti ennen syöttöletkuun annostelua. Liuos tulisi annostella 4 tunnin kuluessa valmistuksesta.
Huuhtele syöttöletku haalealla vedellä jokaisen syöttökerran jälkeen.

Korvattavuus

KETOCAL 3:1 jauhe, imeväisten ravintovalmiste
300 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com