Vertaa PF-selostetta

IVA ANAMIX INFANT jauhe, imeväisten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Aminohappopohjainen jauhemainen valmiste.

Koostumus

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Tarkoitettu IVA-taudin ruokavaliohoitoon tai muihin todettuihin leusiini-aineenvaihdunnan häiriöihin. Imeväisikäisille syntymästä alkaen ja täydennysravintovalmisteena kolmen vuoden ikään saakka. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava leusiinin saanti muista lähteistä (esimerkiksi rintamaidolla tai äidinmaidonkorvikkeella), sekä nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan.

Annostus ja antotapa

Suositeltu annostus:Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta.

Suositeltu laimennos:Suositeltu laimennos on 15% paino/tilavuus (esim. 15 g jauhetta (3 mittalusikallista) ja 90 ml vettä, jotta saadaan 100 ml valmista liuosta. Jokaista mittalusikallista (5 g) tarvitaan 30 ml vettä suositellun pitoisuuden saavuttamiseen.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Vain enteraaliseen käyttöön. Ei parenteraaliseen käyttöön. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.

Kestoaika

Parasta ennen: painettu purkkiin.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Pakattu suojakaasuun. Avaamisen jälkeen tulee käyttää kahden viikon kuluessa. Sulje aina kansi käytön jälkeen. Valmistamisen jälkeen käytettävä tunnin kuluessa. Heitä pois jäljelle jäänyt syöttämättä jäänyt valmiste.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

400 g

Käyttö- ja käsittelyohjeet

POTILAAN TERVEYDEN KANNALTA ON TÄRKEÄTÄ NOUDATTAA HUOLELLISESTI PAKKAUKSESSA OLEVIA VALMISTUSOHJEITA.

  1. Pese kädet huolellisesti ja puhdista valmistusalusta ja tarvittavat astiat.
  2. Keitä raikasta kylmää vesijohtovettä noin 5 minuuttia, ja sen jälkeen anna veden jäähtyä noin 30 minuuttia, niin että se tuntuu käteen syöntilämpöiseltä. Mittaa puhtaaseen tuttipulloon tarvittava määrä vettä.
  3. Lisää suositeltu mittalusikkamäärä jauhetta veteen.
  4. Sulje pullon korkki ja ravista, kunnes jauhe liukenee.
  5. Ennen syöttämistä varmista, että juoman lämpötila on sopiva.
  6. Syötöstä ylijäänyt juoma tulee hävittää. Juomaa ei tule lämmittää uudelleen syötön aikana.

HUOM! Imeväiselle tarkoitettu jauhemainen valmiste ei ole steriiliä. Valmistettu liuos tulee valmistaa juuri ennen syöttämistä. Älä keitä liuosta, äläkä käytä mikroaaltouunia valmisteen valmistamiseen tai lämmittämiseen. Ei tule lämmittää uudelleen syöttämisen aikana.

Korvattavuus

IVA ANAMIX INFANT jauhe, imeväisten ravintovalmiste
400 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com