Vertaa PF-selostetta

LIQUIGEN neste, komponenttivalmiste

Huomioitavaa

Imeväisten runsasrasvainen erityisvalmiste. Gluteeniton, laktoositon.

Koostumus

Valmistemuoto

Neste

Käyttö

Kliininen ravintovalmiste , jota käytetään energialisänä. Valmiste on tarkoitettu ruokavaliohoitoon potilaille, joilla on rasvojen imeytymyshäiriö. Soveltuu käytettäväksi myös ketogeeniseen ruokavaliohoitoon. Soveltuu imeväisikäisille, lapsille ja aikuisille. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Voidaan käyttää rasvalisänä, rasvanlähteenä sellaisenaan tai ruokiin ja juomiin sekoitettuna. Liquigenia voidaan lämmitää, mutta ei keittää eikä sekoittaa kiehuvaan nesteeseen. Soveltuu letkuruokintaan.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määräytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan pohjalta. Alle 5-vuotiaille voi olla tarpeen laimentaa Liquigen nesteeseen.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Ei parenteraaliseen käyttöön. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.

Kestoaika

Parasta ennen -päivämäärä merkitty pulloon.

Säilytys

Avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna 14 vrk jääkaapissa. Suositeltava säilytyslämpötila (4-25°C) Sulje korkki aina huolellisesti käytön jälkeen.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

12 x 250 ml muovipullo

Neutraalinmakuinen, hajuton.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Ravista pullo hyvin ennen annostelua. Annostelu aloitetaan varovasti, ja vähitellen lisätään haluttuun määrään. (Esimerkiksi 0,5 -1,0 ml Liquigenia per 100ml). Suositus: 50-100 ml/vrk. Rikastettaessa rintamaitoa rasvaemulsio tulisi lisätä kun lasta syötetään.

Korvattavuus

LIQUIGEN neste, komponenttivalmiste
4 x 250 ml, 12 x 250 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503), Päivittäistä letkuruokintaa vaativat tilat (504).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com