Vertaa PF-selostetta

XYLIDERM geeli

Koostumus

Aqua, Xylitol, Glycerin, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide.

Valmistemuoto

Geeli iholle.

Käyttö

Perusvoide.

Xyliderm geeli on täysin rasvaton geelivoide joka sisältää ksylitolia ja glyserolia. Ksylitoli ja glyseroli ovat polyoleja jotka toimivat humektantteina ja sitovat kosteuden iholle. Xyliderm soveltuu mm. seuraavien iho-ongelmien hoitoon:

  • kuiva kutiseva iho
  • atooppinen ihottuma
  • käsiekseema
  • ihon allergiset reaktiot
  • akne
  • psoriasis.

Hillitsee tehokkaasti kutinaa.

Ksylitoli kosteuttaa kuivaa ihoa sekä vahvistaa ihon omaa suojakerrosta. Ksylitoli lisää iholle tärkeän rakenneproteiini filaggriinin muodostumista. Lisäksi ksylitoli estää iholle haitallisten bakteerien kolonisoitumista (mm. staphylococcus aureus).Glyseroli kosteuttaa ihoa ja lievittää ihoärsytystä.

Xylidermiä voidaan käyttää koko keholla, myös kasvoilla sekä ohuilla ja herkillä ihoalueilla (mm. silmäluomet ja silmänympärysiho). Ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä emulgaattoreita. Soveltuu myös lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville naisille.

Xyliderm ei muodosta rasvan tavoin iholle suojaavaa kerrosta. Geeli imeytyy nopeasti ja sitoo kosteuden syvemmälle ihoon. Voidaan siten käyttää rasvaisen voiteen rinnalla, ensin geeli levitetään iholle ja noin 3-5min jälkeen päälle laitetaan rasvainen voide.

Auttaa ylläpitämään ihon luonnollista pH:ta, geelin pH on noin 5,0.

Annostus ja antotapa

Iholle levitettäessä geelin viskositeetti muuttuu vesimäiseksi ja geeli levittyy erittäin helposti. Levitä ohut kerros geeliä puhtaalle iholle 2-4 kertaa päivässä tai tarvittaessa. Erittäin riittoisaa. Ei tule käyttää, mikäli olet allerginen jollekin tuotteen aineosalle.

Erittäin riittoisaa, levitetään erittäin ohuesti iholle. Iho ei saa jäädä tahmaiseksi, vaan ihon tulee olla kuiva ja pehmeä noin 1-2 min kuluttua geelin levityksestä.

Vasta-aiheet

Ei tunnettuja.

Varoitukset ja käyttöön liittyvät varotoimet

Jos tuotetta joutuu silmiin, huuhtele silmät runsaalla vedellä.

Kestoaika

3 vuotta avaamattomana. Säilyy avaamisen jälkeen 6kk.

Säilytys

Säilytettävä alle 25 °C. Voidaan säilyttää myös jääkaapissa. Ei saa jäätyä.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

100 ml, 500 ml (pumppupullo).

Väritön, hajuton geeli.

Korvattavuus

XYLIDERM geeli
500 ml

  • Rajoitettu peruskorvaus reseptimerkinnällä (40 %). Merkintä lääkemääräyksen 'Perustelut'-kohdassa: Pitkäaikainen ihotauti (E021).

XYLIDERM geeli
100 ml

  • Ei korvausta.

Valmisteyhteenvedon muuttamispäivämäärä

30.11.2018

Yhteystiedot

DECEM PHARMA OY
Pakkalankuja 6
01510 Vantaa
Finland

050 4305992
www.decempharma.fi