MSUD MAXAMUM jauhe, komponenttivalmiste

Huomioitavaa

Kliininen ravintovalmiste. Tarkoitettu MSUD-tautia sairastavien yli 8-vuotiaiden lasten ja aikuisten ruokavaliohoitoon. Aminohap­popohjainen jauhe, joka ei sisällä leusiinia, isoleusiinia ja valiinia. Sisältää välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita.

Koostumus

100 g jauhetta sisältää:

Kcal

297

Proteiiniekvivalentti g

39

Hiilihydraatteja g

34

Rasvaa g

< 0,5

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

Käytetään vain MSUD-tautia sairastaville potilaille. Ei sovellu käytettäväksi ainoana proteiinin lähteenä, vaan tämän valmisteen ohella on turvattava leusiinin, isoleusiinin ja valiinin saanti muilla luonnollisilla proteiinin lähteillä, sekä nesteen ja muiden ravintoaineiden päivittäinen tarve lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan. Käytettävä hoitavan lääkärin valvonnassa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi. Vain enteraaliseen käyttöön.Ei parenteraaliseen käyttöön. Tarkoitettu yli 8-vuotiaille lapsille ja aikuisille. Sopii myös raskaana oleville. Ei imeväisikäisille eikä pikkulapsille.

Annostus ja antotapa

Suositeltu annostus: Noudata lääkärin tai ravitsemusterapeutin määräämää annostusta ja laimennosta. Annostus riippuu potilaan iästä, painosta ja lääketieteellisestä tilasta.

Suositeltu laimennos: Suositeltu laimennos on alkuun 100 g jauhetta ja 700 ml vettä, ja laimennosta voidaan vahventaa sietokyvyn mukaan, 100g jauhetta ja 500 ml vettä. Vettä tai muuta lisänestettä tulee tarjota samanaikaiseksi riittävän nesteen saannin turvaamiseksi.

Kestoaika

Parasta ennen: painettu purkkiin.

Säilytys

Kuivassa, normaalissa huoneenlämmössä. Avattu purkki käytettävä kuukauden kuluessa.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Valmistus: Sekoita ensin pieni määrä nestettä määrättyyn jauhemäärään. Tämän jälkeen lisää laimennoksen mukainen suositeltu määrä vettä pikku hiljaa sekoittaen.

Suun kautta nautittava juoma suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä/kylmänä.

Korvattavuus

MSUD MAXAMUM jauhe, komponenttivalmiste
500 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com

Etsi vertailtava PF-seloste.