MONOGEN jauhe, lasten ravintovalmiste

Huomioitavaa

Maitopohjainen, lapsille tarkoitettu, ravitsemuksellisesti täysipainoinen erityisravintovalmiste,jonka rasvoista 84 % on keskipitkäketjuisina rasvahappoina (MCT:nä). Lisättynä myös välttämättömät rasvahapot ja pitkäketjuisia rasvahappoja (AA ja DHA). Sakkaroositon, gluteeniton, halal-sertifioitu.

Koostumus

RAVINTOSISÄLTÖ: Per 100 ml (16,8 % liuos): Energiaa 74,6 kcal, proteiinia 2,2 g, hiilihydraatteja 11,6 g, rasvaa 2,2 g, josta tyydyttyneitä 1,9 g, tyydyttymättömiä 0,07 g ja monityydyttymättömiä 0,22 g, linolihappoa 151 mg, α-linoleenihappoa 28,6 mg, Arakidonihappoa 10,1 mg, Dokosaheksaeenihappoa 10,1 mg. Lisäksi vitamiineja ja kivennäisaineita. Rasvoista 84 % MCT ja 16 % LCT.

Ainesosat: Maltodekstriini, rasvaton lehmänmaito, raffinoitu kasviöljy (keskipitkäketjuisia triglyseridejä (kookos ja/tai palmuöljystä), saksanpähkinäöljyä, runsaasti DHA:ta sisältävää yksisoluöljyä ja Mortierella alpina -öljyä), heraproteiini (lehmänmaidosta), kaseiini (lehmänmaidosta), glukoosisiirappi, kivennäis- ja hivenaineita, aminohappoja (valiini, tryptofaani, isoleusiini), inositoli, tauriini, karnitiini ja vitamiineja.

Valmistemuoto

Jauhe

Käyttö

-Pitkäketjuisten rasvahappojen oksidaatiohäiriö (LCHAD-puutos)
-Kylothorax
-Hyperlipoproteinemia (tyyppi 1)
-Intestinaalinen lymfangiektasia
-Epäspesifinen imeytymishäiriö ja rasvaripuli

Monogenia voidaan käyttää ainoana ravinnonlähteenä imeväisille ja muun ruokavalion ohella yli 1 vuotilaille lapsille ja aikuisille. Ei saa käyttää potilailla, joilla on keskipitkäketjuisten rasvahappojen asyyli-CoA puutos (MCAD-puutos). Käytettävä lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjauksessa.

Annostus ja antotapa

3 mittalusikallista (3 x 5,6 g) jauhetta sekoitetaan 90 ml:aan vettä

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

400 g metallipurkki

Korvattavuus

MONOGEN jauhe, lasten ravintovalmiste
400 g

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601), Lasten vaikeat aliravitsemustilat (602).

Yhteystiedot

NUTRICIA MEDICAL OY
Linnankatu 26 A
20100 Turku
Finland

02 274 4111
www.nutricia.fi
infosuomi@nutricia.com

Etsi vertailtava PF-seloste.