MCT-ÖLJY neste, komponenttivalmiste

Huomioitavaa

Triglyseridisekoitus, joka on valmistettu keskipitkäketjuisista rasvahapoista, pääasiassa kapryyli- ja kapriinihapoista. Laktoositon, gluteeniton.

Koostumus

Valmistemuoto

Neste

Käyttö

Kliininen ravintovalmiste, joka on tarkoitettu ruokavaliohoitoon, kun rasvan imetyminen tai LCT-rasvan aineenvaihdunta on heikentynyt. Soveltuu sekä lasten, että aikuisten käyttöön. Sopii käytettäväksi vaikean epilepsian hoidossa ketogeenisen ruokavaliohoidon eri muodoissa, rasvojen imeytysmishäiriöissä ja energiasisällön lisäämisenä ruokavalioon. Voidaan käyttää myös energialisänä kylothoraxissa- ja erilaisissa maksa- ja kolestaasisairauksissa. Ei sovellu ainoaksi ravinnonlähteeksi.

Annostus ja antotapa

Käytetään lääkärin tai ravitsemusterapeutin ohjeen mukaan. Annostus määräytyy potilaan iän, painon ja terveydentilan pohjalta. Annostelu aloitetaan pienellä määrällä ja lisätään vähitellen päivittäin. Aloitus voidaan toteuttaa esim. seuraavan ohjeen mukaisesti:

  • Imeväiset 1-2 ml
  • Lapset 5-6 ml
  • Aikuiset 7-10 ml

Kestoaika

Parasta ennen -päivämäärä merkitty pulloon.

Säilytys

Avattuna säilyy noin 30 vrk jääkaapissa. Sulje korkki huolellisesti aina käytön jälkeen. Suositeltu säilytyslämpötila 4-25°C.

Pakkaukset ja valmisteen kuvaus

500 ml muovipullo

Neutraalinmakuinen.

Käyttö- ja käsittelyohjeet

Sekoitetaan aina samaan määrään nestettä tai muuta ruokaa. Voidaan täydentää muita täydennysravintovalmisteita ja korvata muita rasvoja esim. ruoanvalmistuksessa. Soveltuu myös lyhytkestoiseen uppopaistamiseen. Ravista pulloa hyvin ennen käyttöä ja ota aina vain tarvittava määrä käyttöön.

Korvattavuus

MCT-ÖLJY neste, komponenttivalmiste
500 ml

  • Alempi erityiskorvaus (65 %). Synnynnäiset aineenvaihdunnan häiriöt (503).
  • Peruskorvaus lääkärin lausunnolla (40 %). Ravintoaineiden, lähinnä rasvojen, vaikeat imeytymishäiriöt (601).

Yhteystiedot

DANONE OY
Siltasaarenkatu 8–10
00530 Helsinki
Finland

02 274 4111
ammattilaiset.nutricia.fi
nutriciasuomi@danone.com

Etsi vertailtava PF-seloste.