Pakkausseloste

NOBIVAC DHPPI VET injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Nobivac DHPPi vet. injektiokuiva-aine ja liuotin, suspensiota varten

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

Yksi annos (1 ml) sisältää

vaikuttavat aineet:

eläviä, heikennettyjä koiran penikkatautiviruksia (CDV kanta Onderstepoort) 4,0–6,1 log10 TCID50, adenoviruksia (CAV2 kanta Manhattan LVP3) 4,0–7,5 log10 TCID50, parvoviruksia (CPV kanta 154) 7,0–8,3 log10 TCID50 ja parainfluenssaviruksia (CPiV kanta Cornell) 5,5–7,3 log10 TCID50.

Apuaineet:

Sorbitoli, liivate, entsyymidigestoitu kaseiini ja dinatriumfosfaattidihydraatti.

Liuotin: 1 ml sisältää

dinatriumfosfaattidihydraattia, kaliumdivetyfosfaattia ja injektionesteisiin käytettävää vettä.

KÄYTTÖAIHEET

Koirien aktiivinen immunisointi penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja parvovirusinfektiota sekä adeno- ja parainfluenssavirusten aiheuttamia hengitystieinfektioita vastaan.

Immuniteetin muodostuminen: CDV, CAV2 ja CPV: 1 viikko rokotuksesta; CPi: 4 viikkoa.

Immuniteetin kesto: CDV, CAV2 ja CPV: 3 vuotta, CPi: Immuniteetin kestoa ei ole osoitettu, mutta koirilla, joille annettiin tehosterokotus vuoden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, todettiin kuitenkin anamnestinen vaste.

VASTA-AIHEET

Sairaat tai tartunnan saaneet eläimet.

HAITTAVAIKUTUKSET

Hyvin harvinaisissa tapauksissa on raportoitu pientä (≤ 5 cm), ohimenevää turvotusta injektiokohdassa, joka voi toisinaan olla kova ja kivulias tunnusteltaessa. Yleensä vastaava turvotus on joko hävinnyt tai selvästi pienentynyt 14 vuorokauden kuluttua rokotuksesta. Hyvin harvinaisissa tapauksissa on havaittu ohimenevää lämmönnousua. Hyvin harvinaisissa tapauksissa akuutti ohimenevä yliherkkyysreaktio – jonka oireita voivat olla voimakas väsymys (letargia), kasvojen turvotus, kutina (pruritus), oksentelu tai ripuli – voi ilmetä pian rokotuksen jälkeen. Reaktio voi kehittyä vakavammaksi tilaksi (anafylaksia), joka voi olla henkeä uhkaava ja johon voi liittyä liikkeiden koordinaatiovaikeuksia (ataksia), hengitysvaikeuksia (dyspnea), vapinaa tai tilan romahtaminen. Edellä kuvattuja reaktioita tulee hoitaa oireenmukaisesti.


Haittavaikutusten esiintyvyys määritellään seuraavasti:
- hyvin yleinen (useampi kuin 1/10 hoidettua eläintä saa haittavaikutuksen)
- yleinen (useampi kuin 1 mutta alle 10 /100 hoidettua eläintä)
- melko harvinainen (useampi kuin 1 mutta alle 10 / 1000 hoidettua eläintä)
- harvinainen (useampi kuin 1 mutta alle 10 / 10.000 hoidettua eläintä)
- hyvin harvinainen (alle 1 / 10.000 hoidettua eläintä, mukaan lukien yksittäiset ilmoitukset).

KOHDE-ELÄINLAJI

Koira

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Yksi annos on 1 ml riippumatta koiran iästä ja koosta.

Annos kylmäkuivattua rokotetta liuotetaan yhteen ampulliin liuotinta tai yhteen annokseen Nobivac Rabies -rokotetta. Rokote injisoidaan ihon alle välittömästi liuottamisen jälkeen.

Rokotusohjelma: Perusrokotus annetaan 8 viikon iässä ja uusintarokotus 4 viikon kuluttua perusrokotuksesta tai yksi rokotus 12 viikon iässä tai vanhempana.

Pysyvä immuniteetti penikkatauti-, adeno- ja parvoviruksia vastaan varmistetaan antamalla ylläpitorokotus 3 vuoden välein ja parainfluenssaa vastaan antamalla rokotus vuosittain.

Rokotussuositus: Tartuntavaarassa olevat pennut rokotetaan ensimmäisen kerran 6 viikon iässä ja tehosterokotukset annetaan 8 ja 12 viikon iässä.

ANNOSTUSOHJEET

Rokote on käytettävä välittömästi liuottamisen jälkeen.

VAROAIKA

Ei oleellinen

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Ei lasten näkyville eikä ulottuville.

Säilytä jääkaapissa (2°C–8°C). Ei saa jäätyä.

Ei saa käyttää pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen.

ERITYISVAROITUKSET

Rokotettava vain kliinisesti terveitä eläimiä. Rokottamista tulee välttää pitkäaikaisen tai suuriannoksisen kortikosteroidilääkityksen aikana. Koira tulee suojata mahdollisimman hyvin tartunnoilta 14 vuorokautta ensimmäisestä rokotuksesta. Rokotettaessa alle 12 viikon ikäisiä pentuja saattavat maternaaliset vasta-aineet häiritä vasta-ainemuodostusta.

Voidaan käyttää tiineyden aikana.

Turvallisuus- ja tehotietojen perusteella (viruseritys) tämä rokote voidaan sekoittaa ja antaa Nobivac Rabies -rokotteen ja inaktivoitujen Nobivac-sarjan rokotteiden kanssa koiran leptospiroosia vastaan, jonka aiheuttajana ovat kaikki tai jotkin seuraavista serovaareista: L. interrogans seroryhmä Canicola serovaari Canicola, L. interrogans seroryhmä Icterohaemorrhagiae serovaari Copenhageni, L. interrogans seroryhmä Australis serovaari Bratislava ja L. kirschneri seroryhmä Grippotyphosa serovaari Bananal/Liangguang.

Katso Nobivac-rokotteiden valmisteyhteenvedot ennen yhteiskäyttöä. Koiran injektoitavan parainfluenssaviruskomponentin indusoiman anamnestisen vasteen ei ole todettu heikentyvän yhteiskäytössä Nobivac leptospiroosirokotteen kanssa vuosittaisessa tehosterokotuksessa.

Kun valmistetta annetaan yhdessä leptospiroosirokotteen kanssa, voidaan havaita lievää ja ohimenevää ruumiinlämmön nousua (≤ 1°C) muutama päivä rokotuksen jälkeen. Jotkut pennut voivat olla vähemmän aktiivisia ja/tai niiden ruokahalu voi olla heikentynyt. Pientä ohimenevää turvotusta (≤ 4 cm), joka voi ajoittain olla kiinteä ja kivulias palpoitessa, voi esiintyä injektiokohdassa. Turvotus joko häviää tai selvästi vähenee 14 vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Kun yhteiskäyttöön liittyy Nobivac DHPPi ja leptospiroosirokotteen yliannostus, voidaan ohimeneviä paikallisreaktioita, kuten epätarkkarajaista tai kiinteää turvotusta halkaisijaltaan 1–5 cm havaita. Yleensä nämä häviävät 5 viikon kuluessa, tosin joskus turvotuksen kokonaan häviäminen kestää pidempään.

Tämän rokotteen sisältämien koiran penikkatauti-, adeno- ja parvoviruskomponenttien turvallisuus- ja tehotietojen perusteella tätä rokotetta voidaan annostella samanaikaisesti Nobivac -sarjan  Bordetella bronchiseptica -bakteeria vastaan tarkoitetun inaktivoidun rokotteen kanssa. Valmisteita ei saa kuitenkaan sekoittaa keskenään. 

Kun tätä rokotetta annetaan yhdessä Nobivac-sarjan Bordetella bronchiseptica -bakteeria vastaan tarkoitetun inaktivoidun rokotteen kanssa, osoitettu vasta-ainevaste tämän rokotteen koiran parainfluenssakomponentille on sama kuin annosteltaessa rokote yksinään.    

Kun Nobivac DHPPi -rokotetta käytetään jonkin muun kuin yllämainitun rokotteen kanssa, vähimmäisrokotusikä täytyy olla vähintään pienin kyseessä olevien rokotteiden valmisteyhteenvedoissa mainittu ikä.

Rokotteen turvallisuudesta ja tehosta yhteiskäytössä muiden kun yllämainittujen rokotteiden kanssa ei ole tietoa saatavilla. Tästä syystä päätös tämän rokotteen käytöstä ennen tai jälkeen muiden eläinlääkevalmisteiden antoa on tehtävä tapauskohtaisesti.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Käyttämätön valmiste on toimitettava apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle. Ennen hävittämistä jätemateriaali on käsiteltävä paikallisten vaatimusten mukaisesti joko polttamalla tai upottamalla sopivaan desinfektioliuokseen.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

23.11.2022

MUUT TIEDOT

Lisätietoja tästä eläinlääkevalmisteesta saa myyntiluvan haltijan paikalliselta edustajalta:

MSD Animal Health Oy

info_ah_finland@merck.com

Puh: 010 2310 750

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija ja valmistaja:

Intervet International B.V.

Wim de Körverstraat 35

5831 AN Boxmeer

Alankomaat