Pakkausseloste

RIMADYL BOVIS VET injektioneste, liuos 50 mg/ml

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Rimadyl Bovis vet 50 mg/ml injektioneste, liuos

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

Vaikuttava aine: Karprofeeni 50 mg/ml

Apuaineet: Etanoli 0,1 ml/ml, bentsyylialkoholi 10 mg/ml

KÄYTTÖAIHEET

Rimadyl Bovis vet -injektionestettä käytetään antimikrobisen hoidon tukena vähentämään kliinisiä akuutin hengitystieinfektion sekä akuutin utaretulehduksen oireita naudoilla.

VASTA-AIHEET

Älä käytä eläimillä, joilla on sydämen, maksan tai munuaisten vajaatoimintaa.

Älä käytä eläimillä, joilla on maha-suolikanavan haavauma tai verenvuoto.

Älä käytä, jos havaitaan viitteitä veren solujen muutoksista.

Älä käytä tapauksissa, joissa tiedetään esiintyvän yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai apuaineille.

Koska spesifisiä tutkimuksia tiineillä naudoilla ei ole tehty, käytä ainoastaan hoidosta vastaavan eläinlääkärin tekemän hyöty-haitta-arvion perusteella.

HAITTAVAIKUTUKSET

Naudoilla on tutkimuksissa havaittu injektiokohdassa ohimenevää paikallista ärsytystä. Jos havaitset vakavia vaikutuksia tai joitakin muita sellaisia vaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä selosteessa, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi.

KOHDE-ELÄINLAJI

Nauta

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Suositeltu annos on 1,4 mg karprofeenia/kg (= 1 ml/35 kg) yhdistettynä antibioottihoitoon.

Kerta-annoksena nahan alle tai laskimoon.

ANNOSTUSOHJEET

Tätä eläinlääkevalmistetta ei saa sekoittaa muiden eläinlääkevalmisteiden kanssa, koska yhteensopivuuskokeita ei ole tehty. Eläinryhmiä hoidettaessa käytä lääkkeenottokanyyliä välttääksesi tulpan liiallista lävistämistä. Tulpan saa lävistää korkeintaan 20 kertaa.

VAROAIKA

Teurastus: 21 vrk.

Maito: 0 tuntia.

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Ei lasten näkyville eikä ulottuville.

Säilytä alle 30 °C. Säilytä injektiopullo ulkopakkauksessa valolta suojassa.

Käytettävä 28 vuorokauden kuluessa injektiotulpan lävistämisestä.

Päivämäärä, jolloin mahdollisesti jäljelle jäänyt tuote on hävitettävä tulpan lävistämisen (avaamisen) jälkeen, lasketaan tässä pakkausselosteessa ilmoitetun avaamisen jälkeisen kestoajan avulla. Tämä hävityspäivämäärä merkitään sille etiketissä osoitettuun kohtaan.

ERITYISVAROITUKSET

Munuaishaittojen riski kasvaa, jos valmistetta käytetään nestehukasta, alentuneesta veren tilavuudesta (hypovolemiasta) tai matalasta verenpaineesta kärsivillä eläimillä. Mahdollisten munuaistoksisten lääkeaineiden samanaikaista käyttöä tulee tällöin välttää.

Älä ylitä annettua ohjetta annostelusta tai hoidon kestosta.

Älä annostele muita tulehduskipulääkkeitä samanaikaisesti tai 24 tunnin sisällä Rimadyl-annoksesta.

Koska tulehduskipulääkitykseen voi liittyä mahasuolikanavan tai munuaistoiminnan häiriöitä, nesteytystä tulee harkita erityisesti akuuttien mastiittitapausten hoidon yhteydessä.

Kuten muitakaan tulehduskipulääkkeitä, ei kaprofeenia tule antaa samanaikaisesti muiden tulehduskipulääkkeiden tai glukokortikoidien ryhmään kuuluvien lääkeaineiden kanssa.

Tulehduskipulääkkeet sitoutuvat voimakkaasti plasman proteiineihin ja voivat kilpailla toisten proteiineihin voimakkaasti sitoutuvien lääkeaineiden kanssa, mikä voi johtaa toksisiin vaikutuksiin samanaikaisesti annosteltuna.

Kliinisissä tutkimuksissa lehmillä käytettiin neljän eri ryhmän antibiootteja, makrolideja, tetrasykliinejä, kefalosporiineja ja potentioituja penisilliinejä, eikä yhteisvaikutuksia havaittu.

Kliinisissä tutkimuksissa ei raportoitu haittavaikutuksia annettaessa viisi kertaa suositeltua annosta suurempi annos laskimonsisäisenä injektiona tai nahan alle.

Karprofeenille ei ole yksilöllistä vasta-ainetta. Karprofeenin, kuten muidenkin tulehduskipulääkkeiden, yliannostustapauksissa tulee antaa yleistä oireiden mukaista hoitoa.

Karprofeenin, kuten muidenkin tulehduskipulääkkeiden, on laboratoriotutkimuksissa havaittu aiheuttavan herkistymistä valolle. Vältä tuotteen joutumista kosketuksiin ihon kanssa. Mikäli valmistetta joutuu iholle, pese iho välittömästi.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Käyttämättä jäänyt valmiste toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

10.2.2022

MUUT TIEDOT

Eläimille.

Rimadyl Bovis vet injektioneste on saatavilla pahvikotelossa, joka sisältää yhden 50 ml:n, 100 ml:n tai 250 ml:n injektiopullon (moniannospullo, ruskeaa tyypin I lasia), pullossa bromibutyylikumitulppa ja alumiinisinetti.

Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole markkinoilla.

 

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija:

Zoetis Animal Health ApS, Kööpenhamina, Tanska

Erän vapauttamisesta vastaava valmistaja:

Bela-Pharm GmbH & Co. KG, Lohner Str. 19, 49377 Vechta, Saksa.