Pakkausseloste

ORIPRIM VET jauhe

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Oriprim vet jauhe

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

1 g sisältää: trimethoprim. 20 mg, sulfadiaz. 100 mg, lactos. monohydr.

KÄYTTÖAIHEET

Valmiste on eläinlääkärin määräyksellä käytettävä mikrobilääke, jonka käyttötarkoituksiin kuuluvat esimerkiksi seuraavat bakteeriperäiset tulehdukset silloin, kun aiheuttava mikrobi on lääkeaineyhdistelmälle herkkä: hevosella, vasikalla ja sialla esiintyvien suolisto-, keuhko- ja keuhkoputkentulehdusten hoito. Sialla lisäksi virtsatietulehdusten hoito. MMA-syndrooman (emakon maitokuume) hoito emakolla. Ketulla esiintyvien virtsatieinfektioiden, suolistotulehdusten sekä hengitystietulehdusten hoito. Minkillä virtsatieinfektioiden (nk. märkävatsa), hengitystie- ja sukuelintulehdusten sekä suolistotulehdusten hoito.

VASTA-AIHEET

Valmistetta ei saa käyttää eläimille, joilla on vakava maksa- tai munuaissairaus tai verta muodostavien elinten, erityisesti luuytimen, toimintahäiriö eikä eläimille, jotka ovat yliherkkiä valmisteen sisältämille aineille. Valmistetta ei saa käyttää täysin märehtijöiksi kehittyneillä eläimillä.

HAITTAVAIKUTUKSET

Valmisteen sisältämä lääkeaineyhdistelmä voi aiheuttaa moniniveltulehdusta, tiheävirtsaisuutta, oksentelua, ruokahaluttomuutta, ripulia ja kuumetta. Yliherkkyysreaktioita voi esiintyä, jolloin oireisiin kuuluvat nopeasti lääkkeen annon jälkeen alkava väsymys, tärinä, velttous, oksentelu ja/tai kuolaaminen. Jos havaitset vakavia vaikutuksia tai joitakin muita sellaisia vaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä selosteessa, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi.

KOHDE-ELÄINLAJI

Valmiste on tarkoitettu käytettäväksi sialle, vasikalle, hevoselle, ketulle ja minkille.

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Valmiste annetaan suun kautta.

Annos: 10 grammaa valmistetta 40 elopainokiloa kohden vuorokaudessa jaettuna kahteen annokseen. Emakko: 5 grammaa valmistetta 40 elopainokiloa kohden vuorokaudessa. Yksi (1) mittalusikallinen on noin 10 grammaa. Eläinlääkärin antamia ohjeita tulee noudattaa.

ANNOSTUSOHJEET

Eläimen riittävästä juomaveden saannista on huolehdittava.

Valmiste voidaan antaa tarvittaessa juuri ennen ruokintaa rehun päälle siroteltuna tai rehuun sekoitettuna.

VAROAIKA

Teurastus: 14 vuorokautta.

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Säilytä alle 25 °C. Säilytä alkuperäispakkauksessa. Älä käytä tätä eläinlääkevalmistetta viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen, joka on ilmoitettu etiketissä.

Ei lasten näkyville eikä ulottuville.

ERITYISVAROITUKSET

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet:

Varovaisuutta on noudatettava hoidettaessa vastasyntyneitä eläimiä sekä eläimiä, joilla on maksan tai munuaisten vajaatoiminta.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava:

Valmisteen käyttäjän tulee suojautua riittävästi käyttäessään valmistetta. Jos valmistetta käsitellään huolimattomasti, sen sisältämät aineet voivat aiheuttaa yliherkkyysreaktion niille herkälle henkilölle. Tällöin on otettava yhteyttä lääkäriin.

Tiineys ja imetys:

Koska valmisteen vaikutusta kehittyvään sikiöön tai imeväisikäiseen jälkeläiseen ei ole tutkittu, valmistetta ei tulisi käyttää tämänkaltaisissa tilanteissa.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Käyttämättä jäänyt valmiste toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle.

Valmiste on vesieliöille myrkyllistä. Levitettäessä lääkittyjen eläinten lantaa, tulee varmistua siitä, ettei lantaa joudu vesistöihin. Vesistöjen ja valtaojien varsille on jätettävä vähintään 10 metrin suojavyöhyke. Pohjaveden saastumisen ehkäisemiseksi lääkittyjen eläinten lantaa ei saa levittää pohjavesialueilla sijaitseville peltolohkoille eikä talousvesikaivojen tai vastaavien läheisyyteen. Lääkittyjen eläinten lantaa ei saa levittää samalle peltolohkolle peräkkäisinä vuosina.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

20.4.2018

MUUT TIEDOT

MTnr 8409 (FI)

Pakkauskoot:

750 g muovitölkki (HDPE), sisältää annoslusikan. 20 kg: muovipussi (LDPE) ja paperisäkki.

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija:

Orion Oyj

Orionintie 1

02200 Espoo

 

Erän vapauttamisesta vastaava valmistaja:

Orion Pharma

Orionintie 1

02200 Espoo

 

Recipharm Parets S.L.U.

C/ Ramón y Cajal 2

Parets del Vallès

Barcelona 08150

Espanja

 

Paikallinen edustaja:

ORION PHARMA Eläinlääkkeet

PL 425, 20101 Turku

Puh: 010 4261