Pakkausseloste

NEMATEL VET oraalipasta 439 mg/g

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Nematel vet 439 mg/g oraalipasta hevoselle

Pyranteeliembonaatti

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

1 gramma pastaa sisältää:

Vaikuttava aine:

Pyranteeliembonaatti 439 mg

(vastaa 152,2 mg pyranteelia)

Apuaineet:

Metyyliparahydroksibentsoaatti (E218), propyyliparahydroksibentsoaatti (E216), polysorbaatti 80 (E433), vedetön, kolloidinen piidioksidi (E551) ja maissiöljy.

KÄYTTÖAIHEET

Loismatotartunnat hevosilla, poneilla tai varsoilla, joiden aiheuttajina ovat aikuiset sukkulamadot, erityisesti suolinkaiset (Parascaris equorum), pienet strongylukset (Cyathostomum spp., Triodontophorus spp.) ja suuret strongylukset (Strongylus edentatus, Strongylus equinus, Strongylus vulgaris), kihomadot (Oxyuris equi) jaheisimato (Anoplocephala perfoliata). Teho heisimatoon, Anoplocephala perfoliata, on vaihteleva.

VASTA-AIHEET

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle.

HAITTAVAIKUTUKSET

Ei tunneta.

Jos havaitset vakavia vaikutuksia tai joitakin muita sellaisia vaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä selosteessa, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi.

KOHDE-ELÄINLAJI

Hevonen, poni ja varsa (yli 8 viikkoa).

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Annostus:

Kerta-annoksena hevoselle suun kautta.

  1. Suurten ja pienten strongylusten, sukkulamatojen ja kihomatojen häätöön ohjeannos on 19 mg pyranteeliembonaattia elopainokiloa kohti. Annosruiskusta riittää 700 tai 1200 elopainokilolle (katso merkintä annosruiskusta). Ruisku on jaettu annosväleihin ja yksi annosväli on 50 kg:n hoitoannos.
  2. Heisimatojen häätöön ohjeannos on 38 mg pyranteeliembonaattia elopainokiloa kohti. Annosruiskusta riittää 350 tai 600 elopainokilolle (katso merkintä annosruiskusta). Ruisku on jaettu annosväleihin ja kaksi annosväliä on 50 kg:n hoitoannos.

ANNOSTUSOHJEET

Oikean annoksen varmistamiseksi eläimen paino tulee määrittää mahdollisimman tarkasti. Tarkasta myös annostelulaite.

Aseta ruiskun männän varressa oleva lukitusrengas oikeaan kohtaan ja poista annosruiskun kärjen tulppa. Avaa hevosen suu, ruiskuta lääke niin syvälle kielen tyven päälle kuin mahdollista ja anna hevosen niellä. Hevosen saamaa annosta säädellään lukitusrenkaan paikalla. Nielemistä voi edesauttaa nostamalla hevosen päätä ylöspäin leuan alta.

VAROAIKA

Varoaika: teurastus: nolla vrk.

Ei saa käyttää tammoille, joiden maitoa käytetään elintarvikkeeksi.

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Ei lasten näkyville eikä ulottuville.
Älä säilytä yli 25 °C.
Älä säilytä kylmässä.
Ei saa jäätyä.

Ei saa käyttää pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen.
Avatun pakkauksen kestoaika ensimmäisen avaamisen jälkeen: 1 kuukausi.

ERITYISVAROITUKSET

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet
Päätöksen heisimatojen häädöstä tulee perustua diagnoosiin. Resistenssiä pyranteeliembonaatille on todettu hevosten Cyathoma-sukkulamadoissa. Siksi valmisteen käytön tulee perustua paikallisiin (seudullisiin tai tilalle ominaisiin) epidemiologisiin tietoihin pienten strongylusten lääkeherkkyydestä ja suosituksiin, joilla pyritään ehkäisemään loislääkeresistenssin kehittymistä.

Seuraavia käytäntöjä tulee varoa, sillä ne lisäävät resistenssin lisääntymisen riskiä ja voivat viime kädessä johtaa hoidon epäonnistumiseen:

  • Liian tiheä ja toistettu saman loislääkeluokan käyttö pitkän ajan kuluessa.
  • Aliannostelu, joka voi johtua eläimen painon aliarvioimisesta, valmisteen väärästä annosta tai antoon käytetyn välineen (jos sellaista on käytetty) virheellisestä kalibroinnista.

Jos loislääkeresistenssiä epäillään kliinisissä tapauksissa, ne tulee tutkia edelleen asianmukaisilla menetelmillä (esimerkiksi loisen munien väheneminen Fecal Egg Count-määrityksessä). Jos testit viittaavat selkeästi resistenssin kehittymiseen tietylle loislääkkeelle, tulee käyttää loislääkettä, joka kuuluu toiseen farmakologiseen luokkaan ja jolla on toinen vaikutusmekanismi.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava
Herkistymisen ja kontakti-ihottuman mahdollisuutta ei voida täysin sulkea pois, joten suoraa ihokosketusta valmisteen kanssa tulee välttää.

Käytä sopivia suojakäsineitä.

Käyttö tiineyden ja laktaation aikana
Voidaan käyttää tiineyden ja laktaation aikana.

Yliannostus (oireet, hätätoimenpiteet, vastalääkkeet) (tarvittaessa)
Valmiste on hyvin siedetty sukkulamadon häätöön käytettävää ohjeannosta 5 kertaa suurempina annoksina. Jos yliannostus aiheuttaa kliinisiä oireita, syljeneritystä, lihasvärinää, tihentynyttä hengitystä, hengenahdistusta, ataksiaa, vapinaa tai kouristuksia, vastalääkkeenä voidaan käyttää atropiinia.

Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset
Valmistetta ei tule antaa samanaikaisesti levamisolia, piperatsiinia tai koliiniesteriaasinestäjiä (esim. organofosfaatit) sisältävien valmisteiden kanssa.

Yhteensopimattomuudet
Ei tunneta.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä eläinlääkäriltäsi tai apteekista. Nämä toimenpiteet on tarkoitettu ympäristön suojelemiseksi.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

06.02.2019

MUUT TIEDOT

Esitäytetty, polyetyleenimuovinen moniannosruisku, joka on suljettu polyetyleenikorkilla. Ruiskun männässä on säädeltävä lukitusrengas. Ruisku on pakattu pahvikoteloon.

Yksi ruisku sisältää 30,33 g tai 52 g pastaa.

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija:
Le Vet Beheer B.V.
Wilgenweg 7
3421 TV Oudewater
Alankomaat

Erän vapauttamisesta vastaava valmistaja:
Feramed B.V.
Veemweg 1
3771 MT Barneveld
Alankomaat