Pakkausseloste

PARACOX-5 VET suspensio oraalisuspensiota varten

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Paracox-5 vet. suspensio oraalisuspensiota varten kanoille

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

Vaikuttavat aineet:

Yksi rokoteannos (0,004 ml) sisältää seuraavat määrät kokkidikannan kehitysmuodoista johtuneita sporuloituneita ookystia:

Vaikuttavat aineet:

E. acervulina HP 500 – 650 ookystaa

E. maxima CP 200 – 260 ookystaa

E. maxima MFP 100 – 130 ookystaa

E. mitis HP 1000 – 1300 ookystaa

E. tenella HP 500 – 650 ookystaa

Liuotin sumutteena antoa varten kanoille:

Karmiinihappo (punainen väriaine (E120)

Ksantaanikumi (E415)

KÄYTTÖAIHEET

Sumuttamalla rehuun, sumuttamalla kananpoikien päälle ilman liuotinta tai juomavedessä annettuna

Terveiden kananpoikien aktiivinen immunisointi Eimeria acervulinan, E. maxima:n, E. mitis:n ja E. tenella:n aiheuttamien kokkidioosi-infektioiden ja niiden kliinisten oireiden vähentämiseksi.

Immuniteetin muodostuminen: 14 vuorokautta

Immuniteetin kesto: 40 vuorokautta

Sumuttamalla kananpoikien päälle liuotinta käyttäen

Kananpoikien aktiivinen immunisointi Eimeria acervulinan, E. maxima:n ja E. tenella:n aiheuttamaa kokkidioosia vastaan.

  • vähentämään ookystien eritystä E. acervulinan, E. maxima ja E. tenella -kannoista.
  • vähentämään E. acervulina, E.mitis ja E. tenella kantojen aiheuttamaa painon menetystä

Immuniteetin muodostuminen: 21 vuorokautta

Immuniteetin kesto: 10 viikkoa

VASTA-AIHEET

Ei ole.

HAITTAVAIKUTUKSET

Lieviä vaurioita, esimerkiksi E. acervulinan ja E. tenellan aiheuttamia (vauriopisteet +1 tai +2 Johnsonin ja Reidin numeerisen luokittelujärjestelmän, 1970, mukaan) on yleisesti löydetty linnuilta 3–4 viikkoa rokottamisen jälkeen. Lievät vauriot eivät ole haitallisia immuuneille kananpojille.

Jos havaitset vakavia vaikutuksia tai joitakin muita sellaisia vaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä selosteessa, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi.

Haittavaikutusten esiintyvyys määritellään seuraavasti:

- hyvin yleinen (useampi kuin 1/10 hoidettua eläintä saa haittavaikutuksen)

- yleinen (useampi kuin 1 mutta alle 10 /100 hoidettua eläintä)

- melko harvinainen (useampi kuin 1 mutta alle 10 / 1000 hoidettua eläintä)

- harvinainen (useampi kuin 1 mutta alle 10 / 10.000 hoidettua eläintä)

- hyvin harvinainen (alle 1 / 10.000 hoidettua eläintä, mukaan lukien yksittäiset ilmoitukset).>

Jos havaitset haittavaikutuksia, myös sellaisia joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa, tai olet sitä mieltä että lääke ei ole tehonnut, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi

KOHDE-ELÄINLAJI

Kananpojat.

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Annostus

Kerta-annos rokotetta annetaan kananpojille yhden vuorokauden iästä lähtien joko sumuttamalla rehuun tai kananpoikien päälle tai kolmen vuorokauden ikäisille juomaveteen sekoitettuna. Annos on 0,004 ml kananpoikaa kohti. 4 ml:n pullo sisältää riittävän määrän rokotetta 1000 kananpojalle ja 20 ml:n pullo vastaavasti 5000 kananpojalle.

Antotavat

Käytetään lattiakasvattamossa pehkun päällä kasvatettaville kananpojille.

Sumuttamalla rehuun

Ensimmäisten 24–48 tunnin aikana tarvittava rehu sirotellaan paperin tai muovin päälle kanalan lattialle. Ravista pulloa voimakkaasti 30 sekunnin ajan ennen käyttöä tasa-aineisen ookystasuspension varmistamiseksi. Laimenna Paracox-5 veteen suhteessa noin 5000 annosta 3 litraan vettä ja sumuta liuos tasaisesti rehun päälle suuripisaraisena sumutteena. Varmista, että kananpojille tarjolla olevan rehun pinta peittyy tasaisesti kauttaaltaan. Ravista applikaattorin säiliötä säännöllisesti annostelun aikana, jotta ookystat eivät saostu. Käsitellyn rehun tulee olla kananpoikien saatavilla viimeistään kaksi tuntia rokotteen laimentamisesta. Ruokinta käsittelemättömällä rehulla aloitetaan vasta, kun kaikki rokotteella käsitelty rehu on syöty.

Juomavedessä

Siirrä kananpojat kanalaan päivän vanhoina ja anna niiden tutustua juomalaitteeseen. Kun kananpojat ovat kolmen päivän vanhoja, sammuta valaistus noin 7 tunnin ajaksi. Nosta kaikki juottolinjat kananpoikien ulottumattomiin noin kahdeksi tunniksi ennen kuin annat rokotteen. Samaan aikaan valaistus kytketään päälle. Tyhjennä kaikki linjat täydellisesti.

Laimenna rokote pitoisuuteen 1 annos/2–4 ml kylmää vesijohtovettä. Laske lintujen keskimääräinen lukumäärä juottolinjaa kohti ja laske tarvittava laimennetun rokotteen tilavuus linjaa kohti, kun tarvittava määrä lintua kohti on 2–4 ml.

Täytä kukin linja laimennetulla rokotteella ja laske nipat lintujen ulottuville. Alkuun voidaan täyttää (noin 1 litran) annos indikaattoria (esim. maitoa) osoittamaan milloin linja on täytetty kokonaan ja voidaan sulkea tuhlaamatta rokotetta. Lintujen juodessa pidä kukin linja täytettynä, kunnes kaikki linjaa varten varattu laimennettu rokote on lisätty. Tämän jälkeen annetaan vettä tavalliseen tapaan.

Sumuttamalla kanojen päälle

Kun rokote annetaan sumutteena kanojen päälle, tulee punaista väriainetta (kokkiniili E120) lisätä laimennettuun rokotteeseen tai rokote tulee laimentaa tähän käyttöön tarkoitetulla liuottimella ”Liuotin sumutteena antoa varten”. Liuotin sisältää punaista väriainetta ja ksantaanikumia käytön helpottamiseksi.

a) Liuotin sumutteena antoa varten

Rokote annostellaan karkeana sumutteena 0,21–0,28 ml liuotettua rokotetta lintua kohti. Määritä sumutinlaitteen annostilavuus 100 lintua kohti. Kerro tämä määrä 50:llä, jotta saat kokonaismäärän liuotettua rokotetta 5000 annosta kohti (tai kerro kymmenellä 1000 annosta kohti). 5000 annosta kohti tarvitaan yhteensä 0,21 x 5000 = 1050 ml liuotettua rokotetta. Määrä jaetaan rokotteen, liuottimen ja veden kesken näin:

  1. 20 ml Paracox-5 vet. rokotetta (1 injektiopullo)
  2. 500 ml liuotinta (1 pullo)
  3. Vettä sen verran, että kokonaistilavuudeksi saadaan 1050 ml

Rokotteen liuottamiseen käytettävä vesi pitää olla raikasta, puhdasta ja viileää. Ota puhdas astia rokotteen sekoittamista varten, lisää liuotin, mitattu vesi ja sekoita liuotin ja vesi tasaiseksi liuokseksi.

Ravista ja painele hyvin 5000 (tai 1000) annoksen pussia 30 sekunnin ajan, jotta ookystat sekoittuvat tasaisesti. Lisää rokotepussin sisältö astiaan liuottimen ja veden kanssa ja sekoita hyvin. Kaada liuotettu rokote sumutinlaitteen säiliöön ja sumuta tasaisesti lintujen yläpuolella karkeana sumutteena. Varmista, että rokote leviää tasaisesti kaikkien lintujen päälle. Anna lintujen olla laatikossa hyvin valaistulla alueella vähintään 30 minuuttia, jotta ne voivat sukia rauhassa.

b) Punainen väriaine (E120)

Rokote annetaan annostilavuutena 0,21–0,28 ml laimennettua rokotetta per lintu karkeana sumutteena. Arvioi ruiskun kapasiteetti antotilavuutena /100 lintua. Kerro tämä tilavuus 50:llä, jolloin saadaan 5000 annokseen tarvittava kokonaistilavuus laimennettua rokotetta (tai 10:llä 1000 annosta varten) ja lisää tämä tilavuus vettä sopivaan astiaan (yleensä 1,0–1,5 litraa 5000 annosta kohden tai 200–300 ml 1000 annosta kohden). Rokotteen saanti ja teho paranee, jos laimennettuun rokotteeseen lisätään punaista elintarvikeväriä ennen sumuttamista. Lisää riittävä määrä punaista elintarvikeväriä, kokkiniili E 120:tä veteen niin, että pitoisuudeksi tulee 0,1 % w/v.

Ravista yhtä 5000 annoksen (tai 1000 annoksen) Paracox-5 vet. pulloa voimakkaasti noin 30 sekunnin ajan varmistaaksesi ookystien sekoittumisen. Lisää koko pullon sisältö laimennusliuokseen ja sekoita hyvin. Lisää laimennettu rokote ruiskun säiliöön ja ohjelmoi ruisku niin, että se sumuttaa kananpoikien päälle tasaisen, suuripisaraisen laimennoksen.

Varmista että kananpoikien sumutuskammion koko sisäpinta-ala peittyy tasaisesti. Ravista ruiskun säiliötä säännöllisin väliajoin estääksesi ookystien painumisen pohjalle. Anna lintujen olla laatikossa hyvin valaistulla alueella vähintään 30 minuuttia, jotta ne voivat sukia rauhassa.

ANNOSTUSOHJEET

Sumuttamalla rehuun

Varmista, että kaikki lintujen saatavilla oleva rehu on käsitelty rokotteella, ja että rehuun sekoitetun rokotteen määrä vastaa lintujen määrää. Rokotetta ei saa annostella automaattiseen ruokintalaitteeseen tai asettaa käsiteltyä rehua suoraan lämpölamppujen alle.

Juomavedessä

Ennen rokotteen käyttämistä kasvattamossa ensimmäistä kertaa, on suositeltavaa varmistaa, että juottolinjat ovat kauttaaltaan täytetty Paracox-5 vet. rokotteella. Varmistaminen tehdään käyttämällä nipoista esiin tulevaa värillistä indikaattoria linjan lopussa. Indikaattori lisätään ennen kuin kananpojat saavat aloittaa juomisen.

Sumuttamalla kanojen päälle

Kun rokote annetaan sumutteena kanojen päälle, tulee punaista väriainetta (kokkiniili E120) lisätä laimennettuun rokotteeseen tai rokote tulee laimentaa tähän käyttöön tarkoitetulla liuottimella ”Liuotin sumutteena antoa varten”, jota saa rokotteen valmistajalta. Merkittävä tehonmenetys voidaan havaita, jos rokote sekoitetaan hanaveteen ilman punaista väriainetta ennen sumutteena antoa. Käytetyn värianeen kokkiniili E120:n puhtaus täytyy olla Komission direktiivin 95/45/EC mukainen.

VAROAIKA

Nolla vrk.

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Ei lasten näkyville eikä ulottuville.

Paracox-5 vet.

Säilytä ja kuljeta kylmässä (2°C – 8°C).

Ei saa jäätyä.

Säilytä valolta suojassa.

Ohjeiden mukaan käyttökuntoon saatetun valmisteen kestoaika: käytä välittömästi.

Liuotin sumutteena antoa varten

Säilytä 2°C – 25°C

Älä käytä tätä eläinlääkevalmistetta viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen, joka on ilmoitettu etiketissä.

ERITYISVAROITUKSET

Erityisvaroitukset kohde-eläinlajeittain:

Rokota vain terveitä eläimiä. Älä annostele rasittuneille kananpojille tai kananpojille, jotka ovat esimerkiksi kylmissään, tai eivät syö tai juo.

Kun rokote annetaan sumutteena kanojen päälle, tulee punaista väriainetta (kokkiniili E120) lisätä laimennettuun rokotteeseen tai rokote tulee laimentaa tähän käyttöön tarkoitetulla liuottimella ”Liuotin sumutteena antoa varten”. Merkittävä tehonmenetys voidaan havaita, jos rokote sekoitetaan vain hanaveteen ennen sumutteena antoa.

Käytä vain lattiakasvattamossa pehkun päällä kasvatettaville kananpojille. Paracox-5 rokote sisältää eläviä kokkidien ookystia, joten suojan kehittyminen riippuu rokotekantojen lisääntymisestä isäntäeläimessä.

On tavallista, että ookystia löytyy rokotettujen eläinten ruuansulatuskanavasta 1–3 viikon tai pidemmän ajanjakson kuluttua rokottamisesta. Nämä ookystat ovat luultavasti rokote-ookystia, jotka kiertävät linnuissa kuivikkeiden kautta. Tämä varmistaa riittävän laumasuojan kaikkia rokotteeseen sisältyviä Eimerian sairautta aiheuttavia lajeja vastaan.

Varmista, että laimennettu rokoteliuos ravistetaan säännöllisin välein lääkkeen annon aikana.

Paracox-5 vet. rokotteen antamisen jälkeen suoja kokkidioosi-infektiota vastaan vahvistuu luonnollisesti, joten huomioi, että antikokkidiaalisten aineiden antaminen rokottamisen jälkeen saattaa vähentää tehokkaan suojan kestoa. Tämä on tärkeä huomioida koko kananpojan elämän ajan.

Kokkidioosi-infektion välttämiseksi ennen täyden immuniteetin muodostumista, poista kuivikkeet ja puhdista tila perusteellisesti kasvatuserien välissä.

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet:

Varmista, että kaikki rokotusvälineet on perusteellisesti puhdistettu ennen käyttöä.

Muninta:

Älä käytä muninnan aikana.

Yhteisvaikutukset muiden lääkevalmisteiden kanssa sekä muut yhteisvaikutukset:

Kananpojille ei saa missään vaiheessa ennen rokottamista tai sen jälkeen antaa rehua tai vettä, jotka sisältävät kokkidiostaatteja tai aineita (mukaan lukien sulfonamidit ja antibakteeriset aineet), joilla on kokkidiostaattinen teho, koska rokote ei silloin tehoa.

Rokotteen turvallisuudesta ja tehosta yhteiskäytössä jonkin muun eläinlääkevalmisteen kanssa ei ole tietoa saatavilla. Sen vuoksi päätös tämän rokotteen käytöstä ennen tai jälkeen muun eläinlääkevalmisteen antoa on tehtävä tapauskohtaisesti.

Yhteensopimattomuudet:

Ei saa sekoittaa muiden eläinlääkevalmisteiden kanssa lukuun ottamatta sumutekäyttöön tarkoitettua liuotinta.

Yliannostus (oireet, hätätoimenpiteet, vastalääkkeet):

Voimakas yliannostus (5-kertainen tai suurempi) saattaa tilapäisesti heikentää päiväkasvua.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava:

Sumutettaessa rokotetta rehun päälle tai hautomossa tulee lääkettä antavan henkilön käyttää tiivistä hengityssuojainta ja suojalaseja.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Kysy käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä eläinlääkäriltäsi. Nämä toimenpiteet on tarkoitettu ympäristön suojelemiseksi.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

16.7.2020

MUUT TIEDOT

On mahdollista, että joissain eläinryhmässä osa eläimistä ei vastaa rokottamiseen toivotulla tavalla. Onnistuneeseen rokotevasteeseen tarvitaan rokotteen oikea säilytys ja annostelu sekä eläimen kyky vastata rokottamiseen. Tähän voivat vaikuttaa muun muassa eläinyksilön perimä, sen sairastamat infektiot, ikä, ravitsemuksellinen tila, samanaikainen muu lääkitys ja rasitus.

Pakkauskoot:

Paracox-5 vet.

4 ml pullo (1000 annosta) x 5

20 ml pullo (5000 annosta) x 5

Liuotin sumutteena antoa varten

100 ml pakkaus 1000 annokselle

500 ml pakkaus 5000 annokselle

Sopiva määrä liuotinta toimitetaan rokotteen kanssa (100 ml liuotinta 1000 annokselle, 500 ml liuotinta 5000 annokselle).

Kaikkia pakkauskokoja ei välttämättä ole markkinoilla.

Lisätietoja tästä eläinlääkevalmisteesta saa myyntiluvan haltijan paikalliselta edustajalta.

MSD Animal Health Oy

info_ah_finland@merck.com

Puh: 010 2310 750

 

 

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija:

Intervet International BV

Wim de Körverstraat 35

NL-5831 AN Boxmeer

Alankomaat

Paikallisten yhtiöiden edustamana

Erän vapauttamisesta vastaava valmistaja:

MSD Animal Health UK, Ltd.

Walton Manor, Walton

Milton Keynes

Bucks, MK7 7AJ

Iso-Britannia

tai

Merck Sharp & Dohme Animal Health S.L.

Poligono Industrial El Montalvo I

C/Zeppelin 6, Parcela 38,

37008 Carbajosa de La Sagrada (Salamanca)

Espanja