Pakkausseloste

CANIDRYL tabletti 100 mg

ELÄINLÄÄKEVALMISTEEN NIMI

Canidryl 100 mg tabletti koiralle

karprofeeni

VAIKUTTAVAT JA MUUT AINEET

Yksi tabletti (grillatun lihan makuinen) sisältää:

Vaikuttava aine: Karprofeeni 100 mg/tabletti.

Valkoinen tai luonnonvalkoinen, pyöreä tabletti, jonka toisella puolella on ristikkäisjakouurre. Tabletti voidaan jakaa kahteen tai neljään osaan.

KÄYTTÖAIHEET

Tulehdusoireiden ja kivun lievittäminen lihas-, luusto- ja nivelperäisissä sairauksissa. Leikkauksen jälkeisen kivun jatkohoito injektiona aloitetun kipulääkityksen jälkeen.

VASTA-AIHEET

Ei saa käyttää kissoille.

Ei saa käyttää alle neljän kuukauden ikäisille pennuille.

Ei saa käyttää tapauksissa, joissa esiintyy yliherkkyyttä vaikuttavalle aineelle tai jollekin apuaineelle.

Ei saa käyttää sydän-, maksa- tai munuaissairautta sairastaville koirille, eikä silloin, kun on olemassa maha-suolikanavan haavaumien tai verenvuotojen mahdollisuus tai on todettu häiriöitä verenkuvassa.

HAITTAVAIKUTUKSET

Ei-steroidisiin tulehduskipulääkkeisiin tyypillisesti liittyviä haittavaikutuksia, kuten oksentelua, pehmeitä ulosteita tai ripulia, verensekaisia ulosteita, ruokahaluttomuutta ja letargiaa (voimakasta väsymystä) on raportoitu. Nämä haittavaikutukset ilmenevät yleensä ensimmäisellä hoitoviikolla, ovat useimmiten ohimeneviä ja katoavat hoidon päätyttyä. Erittäin harvinaisissa tapauksissa haittavaikutukset saattavat olla vakavia tai johtaa kuolemaan.

Jos haittavaikutuksia ilmenee, tulee valmisteen käyttö lopettaa ja ottaa yhteys eläinlääkäriin.

Ei- steroidisten tulehduskipulääkkeiden käyttöön liittyy riski harvinaisista munuaisiin kohdistuvista tai idiosynkraattisista maksan haittavaikutuksista.

Jos havaitset vakavia vaikutuksia tai joitakin muita sellaisia vaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä selosteessa, ilmoita asiasta eläinlääkärillesi.

KOHDE-ELÄINLAJI

Koira.

ANNOSTUS, ANTOREITIT JA ANTOTAVAT KOHDE-ELÄINLAJEITTAIN

Suun kautta.

4 mg karprofeenia painokiloa kohti kerran päivässä.

Alkuannos 4 mg karprofeenia painokiloa kohti päivässä kerta-annoksena tai jaettuna kahteen osaan. Päiväannosta voidaan pienentää kliinisen hoitovasteen niin salliessa.

Hoidon kesto määräytyy vasteen mukaisesti. Valmistetta tulisi käyttää pitkäaikaisesti vain eläinlääkärin säännöllisessä valvonnassa.

Ennen leikkausta annetun karprofeeni-injektion jälkeen leikkauksen jälkeistä kivunlievitystä ja tulehdusoireiden hoitoa voidaan jatkaa karprofeenitableteilla annoksella 4 mg/kg/vrk viiden vuorokauden ajan. Suositusannostusta ei saa ylittää.

ANNOSTUSOHJEET

Säilytä jaetut tabletit läpipaino- tai alkuperäispakkauksessa ja käytä ne 72 tunnin kuluessa. Käytä jaetut tabletit seuraavalla annostelukerralla. Hävitä viimeisen annostelukerran jälkeen jääneet jaetut tabletit.

VAROAIKA

Ei oleellinen.

SÄILYTYSOLOSUHTEET

Ei lasten näkyville eikä ulottuville. Säilytä kuivassa paikassa alkuperäispakkauksessa. Säilytä valolta suojassa. Älä käytä tätä eläinlääkevalmistetta viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen, joka on ilmoitettu läpipaino- ja alkuperäispakkauksessa.

Säilytä jaetut tabletit läpipaino- tai alkuperäispakkauksessa ja käytä ne 72 tunnin kuluessa. Käytä jaetut tabletit seuraavalla annostelukerralla.

ERITYISVAROITUKSET

Eläimiä koskevat erityiset varotoimet

Ei saa käyttää tiineille tai imettäville nartuille.

Ikääntyneillä koirilla valmisteen käyttöön liittyy suurentunut riski, joten valmistetta on käytettävä näillä varoen. Jos valmisteen käyttö on välttämätöntä, hoidon tulee tapahtua eläinlääkärin tarkassa valvonnassa. Valmisteen käyttöä tulee välttää nestehukasta, verimäärän vähyydestä tai matalasta

verenpaineesta kärsivillä koirilla, koska tällöin munuaistoksisuuden mahdollinen riski suurenee.

Mahdollisten munuaisille myrkyllisten lääkeaineiden samanaikaista käyttöä tulisi välttää.

Ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet voivat ehkäistä fagosytoosia, joten bakteerien aiheuttamien tulehdustilojen hoidon yhteydessä tulee aloittaa sopiva antimikrobinen lääkitys.

Muita ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä ei saa antaa samanaikaisesti eikä 24 tunnin aikana valmisteen antamisesta. Jotkin tulehduskipulääkkeet voivat sitoutua voimakkaasti plasman proteiineihin ja kilpailla muiden voimakkaasti sitoutuvien lääkkeiden kanssa, mikä saattaa johtaa myrkytystilaan.

Karprofeenia ei saa antaa samanaikaisesti glukokortikoidien kanssa.

Karprofeenille ei ole olemassa spesifistä vasta-ainetta, vaan on noudatettava yleisesti hyväksyttyjä hoitotapoja, joita käytetään steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkeiden (NSAID) yliannostuksessa.

Erityiset varotoimenpiteet, joita eläinlääkevalmistetta antavan henkilön on noudatettava

Jos tabletteja on vahingossa nielty, on käännyttävä välittömästi lääkärin puoleen ja näytettävä tälle pakkausselostetta tai myyntipäällystä. Pese kädet valmisteen käsittelyn jälkeen.

ERITYISET VAROTOIMET KÄYTTÄMÄTTÖMÄN VALMISTEEN TAI JÄTEMATERIAALIN HÄVITTÄMISEKSI

Käyttämättä jäänyt valmiste toimitetaan hävitettäväksi apteekkiin tai ongelmajätelaitokselle.

PÄIVÄMÄÄRÄ, JOLLOIN PAKKAUSSELOSTE ON VIIMEKSI HYVÄKSYTTY

31.12.2019

MUUT TIEDOT

Eläimille.

Vain eläinlääkärin määräyksestä.

MYYNTILUVAN HALTIJAN NIMI JA OSOITE SEKÄ ERÄN VAPAUTTAMISESTA VASTAAVAN VALMISTAJAN NIMI JA OSOITE EUROOPAN TALOUSALUEELLA, JOS ERI

Myyntiluvan haltija ja valmistaja:

Chanelle Pharmaceuticals Manufacturing Ltd., Loughrea, Co. Galway, Irlanti