Package information leaflet

LAMISIL SOLO liuos iholle 1 %

Lamisil Solo 1 % liuos iholle

terbinafiini

Yleisiä ohjeita

Lue tämä pakkausseloste huolellisesti, ennen kuin aloitat tämän lääkkeen käyttämisen, sillä se sisältää sinulle tärkeitä tietoja.

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa kuvataan tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta ovat neuvoneet sinulle.

 • Säilytä tämä pakkausseloste. Saatat tarvita sitä uudelleen.
 • Kysy tarvittaessa apteekista lisätietoja ja neuvoja.
 • Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa.
 • Käänny lääkärin puoleen, ellei olosi parane viikon kuluessa annostelusta tai se huononee.

Tässä pakkausselosteessa kerrotaan

 1. Mitä Lamisil Solo on ja mihin sitä käytetään
 2. Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin käytät Lamisil Soloa
 3. Miten Lamisil Soloa käytetään
 4. Mahdolliset haittavaikutukset
 5. Lamisil Solon säilyttäminen
 6. Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

Mitä valmiste on ja mihin sitä käytetään

Lamisil Solo on jalkasilsan (jalkasienen) kerta-annoshoito.

Lamisil Solo tappaa jalkasilsaa aiheuttavat sienet. Jalkojen iholle levitetty liuos muodostaa tasaisen, tuskin näkyvän kalvon, joka säilyy iholla. Kalvon kautta jalkasilsaa hoitava vaikuttava aine kulkeutuu ihoon.

Mistä tiedät, että sinulla on jalkasilsa (jalkasieni)?

Jalkasilsaa esiintyy vain jaloissa. Se alkaa useimmiten varpaiden väleistä ja voi levitä jalkapohjaan ja jalkaterien sivuille.

Tavallisin jalkasilsatyyppi saa ihon halkeilemaan tai hilseilemään, mutta iho voi myös olla hieman turvonnut tai siinä voi olla rakkuloita tai vetistäviä haavoja. Jalkasieneen liittyy usein myös kutinaa tai ihon polttelua.

Jos olet epävarma, johtuvatko vaivasi todella jalkasilsasta, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin, ennen kuin käytät Lamisil Soloa.

Mitä sinun on tiedettävä ennen valmisteen käyttöä

Älä käytä Lamisil Soloa

 • jos olet allerginen terbinafiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa). Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos tämä koskee sinua äläkä käytä Lamisil Soloa.

Varoitukset ja varotoimet

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Lamisil Soloa.

 • Jos sinulla on pitkäaikainen jalkapohjien ja kantapäiden sienitartunta, johon liittyy ihon paksuuntumista ja/tai hilseilyä, älä käytä tätä lääkettä vaan ota yhteys lääkäriisi, koska saatat tarvita jonkin muun lääkkeen.
 • Käytä Lamisil Soloa vain ulkoisesti. Älä käytä valmistetta suuhun tai niele sitä.
 • Varo lääkkeen joutumista kasvoille tai silmiin tai vaurioituneelle iholle, missä alkoholi saattaa aiheuttaa ärsytystä (auringolle altistumisen tai vaikean ihon hilseilyn jälkeen). Jos lääkettä joutuu vahingossa silmiin, huuhtele huolellisesti juoksevalla vedellä. Jos oireet pitkittyvät, ota yhteyttä lääkäriin.
 • Käytä vain jalkojen ja varpaiden ihon hoitoon.
 • Lamisil Solo sisältää alkoholia. Pidä poissa avotulen lähettyviltä.
 • Säilytettävä poissa lasten ulottuvilta ja näkyviltä.

Lapset ja nuoret

Lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten ei pidä käyttää Lamisil Soloa.

Muut lääkevalmisteet ja Lamisil Solo

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt tai saatat joutua käyttämään muita lääkkeitä.

Älä käytä hoidettavalla alueella muita lääkkeitä tai hoitoja (myöskään ilman reseptiä saatavia itsehoitovalmisteita) samaan aikaan Lamisil Solon kanssa.

Raskaus ja imetys 

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Lamisil Soloa ei saa käyttää raskauden aikana, ellei se ole selvästi tarpeellista.

Lääkeainetta saattaa kulkeutua rintamaitoon. Jos imetät, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Älä päästä imeväisiä kosketukseen Lamisililla hoidetun ihoalueen kanssa, rintojen iho mukaan lukien.

Ajaminen ja koneiden käyttö

Lamisil Solon käyttö ei vaikuta ajokykyyn tai kykyyn käyttää koneita.

Lamisil Solo sisältää 96 %:sta etanolia

Tämä lääkevalmiste sisältää 3316,8 mg alkoholia (etanolia) per päivittäinen annos, joka vastaa 863,75 mg/g 96 %:sta etanolia.

Saattaa aiheuttaa polttelua vahingoittuneilla ihoalueilla.

Miten valmistetta käytetään

Käytä tätä lääkettä juuri siten kuin tässä pakkausselosteessa on kuvattu tai kuin lääkäri tai apteekkihenkilökunta on määrännyt. Tarkista ohjeet lääkäriltä tai apteekista, jos olet epävarma.

Lamisil Soloa käytetään kerta-annoksena alla olevan ohjeen mukaisesti.

Käyttöohjeet:

Yli 18-vuotiaat aikuiset

image1.png image2.png

 • Lamisil Solo levitetään iholle suihkun tai kylvyn jälkeen.
 • Jalat hoidetaan vain yhden kerran.
 • Pese molemmat jalat ja kuivaa ne huolellisesti.
 • Pese ja kuivaa kädet.
 • Avaa tuubin korkki.
 • Hoida molemmat jalat – käytä noin puolet tuubin sisällöstä toiseen jalkaan, sen verran kuin ihon peittämiseen tarvitaan. Hoida yksi jalka kerrallaan valmiiksi.
 • Levitä lääkettä sormilla molempiin jalkoihin alla olevan piirroksen mukaisesti: levitä ensin varpaiden väleihin sekä niiden alle ja päälle. Levitä sen jälkeen lääkettä koko jalkapohjaan ja jalkaterän sivuille.
 • Älä hiero lääkettä ihoon.

Käsittele toinen jalka samalla tavalla, vaikka iho näyttäisikin terveeltä. Näin varmistat, että todella pääset eroon sienestä – sitä voi olla myös toisessa jalassa, vaikka sitä ei näkyisikään.

 • Anna lääkkeen kuivua kalvoksi 1-2 minuutin ajan, ennen kuin puet sukat ja kengät jalkaan.
 • Aseta tuubin korkki takaisin paikoilleen ja hävitä jäljellä oleva tuote (katso lisätietoja tuotteen hävittämisestä pakkausselosteen kohdasta Valmisteen säilyttäminen). ÄLÄ säilytä tuotetta tai anna jäljellä olevaa tuotetta muille ihmisille.
 • Pese kädet lääkkeen levittämisen jälkeen lämpimällä saippuavedellä.
 • Älä pese äläkä kastele jalkojasi 24 tuntiin sen jälkeen, kun olet hoitanut ne Lamisil Sololla. Kun sitten peset itsesi, taputtele jalat varovasti kuiviksi.
 • Älä levitä lääkettä iholle toista kertaa.

Miten usein ja kuinka kauan Lamisil Soloa käytetään

Lamisil Soloa käytetään kerta-annoksena. Älä käytä sitä toista kertaa.

Lamisil Solo alkaa heti tuhota sientä. Kalvo, joka jää iholle lääkkeen levittämisen jälkeen, merkitsee sitä, että vaikuttava aine kulkeutuu ihoon ja vaikuttaa useita päiviä.

Ihon pitäisi parantua muutamassa päivässä.

Jos et huomaa minkäänlaista parantumista viikon kuluessa Lamisil Solo -hoidon lopettamisen jälkeen, ota yhteyttä apteekin henkilökuntaan varmistaaksesi, että olet käyttänyt valmistetta oikein, tai lääkäriin oikean diagnoosin varmistamiseksi.

Älä käytä Lamisil Soloa uudelleen saman jalkasilsatartunnan hoitamiseksi, ellei ensimmäinen hoito auta.

Käytä lääkettä molempiin jalkoihin, vaikka jalkasilsan oireita näkyisikin vain toisessa jalassa.

Tällä tavalla varmistetaan, että sieni häviää kokonaan, sillä jalkasilsaa aiheuttavaa sientä voi olla myös oireettomilla alueilla jaloissa.

Kun lääke levitetään iholle, se kuivuu nopeasti värittömäksi kalvoksi.

Tuubin sisältö riittää molempien jalkojen hoitamiseen.

Lamisil Solo kuljettaa vaikuttavan aineen ihoon, jossa se säilyy useita päiviä ja tuhoaa jalkasilsaa aiheuttavan sienen. Parhaan tuloksen saamiseksi jalkoja ei pidä pestä tai kastella 24 tuntiin lääkkeen iholle levittämisen jälkeen.

Hoidon tehostamiseksi:

Pidä hoidettu ihoalue puhtaana ensimmäisten 24 tunnin jälkeen pesemällä se säännöllisesti. Kuivaa huolellisesti, mutta älä hankaa ihoa. Yritä olla raapimatta, vaikka iho kutiaisikin. Raapiminen voi aiheuttaa lisää vaurioita ja hidastaa paranemista tai levittää tulehdusta.

Koska jalkasilsa tarttuu helposti toisiin ihmisiin, käytä omaa pyyheliinaa ja omia vaatteita, äläkä lainaa niitä muille. Pese vaatteet usein, jotta suojaat itseäsi tartunnan uusimiselta.

Jos vahingossa nielet valmistetta

Käänny heti lääkärin puoleen, jotta saat toimintaohjeet. Valmisteen sisältämä alkoholi tulee ottaa huomioon.

Jos valmistetta vahingossa joutuu kasvoille tai silmiin

Jos lääkettä vahingossa joutuu silmiin, silmät tulee huuhtoa huolellisesti juoksevalla vedellä. Jos ärsytys jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

Mahdolliset haittavaikutukset

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Jotkut henkilöt saattavat olla allergisia Lamisil Sololle, mikä voi aiheuttaa turvotusta ja kipua, ihottumaa, kutinaa, rakkulaista ihottumaa sekä nokkosihottumaa. Näitä on raportoitu hyvin harvoin (voivat esiintyä enintään yhdellä käyttäjällä kymmenestätuhannesta).

Jos saat allergisen reaktion tai jotain muita tässä kappaleessa mainituista oireista, kun käytät tätä lääkettä, poista lääkekalvo iholta alkoholipitoisella ihonpuhdistusliuoksella (saatavana apteekista), pese jalat lämpimällä saippuavedellä, huuhtele ja ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

Myös seuraavia haittavaikutuksia on raportoitu:

Melko harvinaiset haittavaikutukset (voivat esiintyä enintään yhdellä käyttäjällä sadasta):

Hoidetun alueen reaktiot, joita voivat olla ihon kuivuminen, ihon ärsytys tai polttelu. Nämä ovat tavallisesti lieviä ja ohimeneviä.

Ei tiedossa (yleisyyttä ei voida arvioida saatavissa olevien tietojen perusteella): Ihon värimuutokset, ihon kuoriminen, punoitus, kipu käyttöalueella. Jos valmistetta on vahingossa levitetty silmiin, silmä-ärsytystä voi esiintyä.

Haittavaikutuksista ilmoittaminen

Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle. Tämä koskee myös sellaisia

mahdollisia haittavaikutuksia, joita ei ole mainittu tässä pakkausselosteessa. Voit ilmoittaa haittavaikutuksista

myös suoraan (ks. yhteystiedot alla). Ilmoittamalla haittavaikutuksista voit auttaa saamaan enemmän tietoa

tämän lääkevalmisteen turvallisuudesta.

www‐sivusto: www.fimea.fi

Lääkealan turvallisuus‐ ja kehittämiskeskus Fimea

Lääkkeiden

haittavaikutusrekisteri

PL 55

FI‐00034 Fimea

Valmisteen säilyttäminen

Ei lasten ulottuville eikä näkyville.

Älä käytä pakkauksessa mainitun viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen. Viimeinen käyttöpäivämäärä tarkoittaa kuukauden viimeistä päivää.

Säilytä alkuperäispakkauksessa. Herkkä valolle.

Säilytä alle 30 °C.

Lääkkeitä ei tule heittää viemäriin eikä hävittää talousjätteiden mukana. Käyttämättömien lääkkeiden hävittämisestä kysy apteekista. Näin menetellen suojelet luontoa.

Pakkauksen sisältö ja muuta tietoa

Mitä Lamisil Solo sisältää

Vaikuttava aine on terbinafiini (hydrokloridina). Yksi gramma liuosta sisältää 10 mg terbinafiinia (hydrokloridina).

Muut aineet ovat akrylaatit/oktyyliakryyliamidikopolymeerit, hydroksipropyyliselluloosa, keskipitkäketjuiset triglyseridit ja etanoli.

Lääkevalmisteen kuvaus ja pakkauskoko 

Lamisil Solo on kirkas tai hieman samea geelimäinen liuos. Se on 4 gramman tuubissa.

Myyntiluvan haltija ja valmistaja

Myyntiluvan haltija

Karo Healthcare AB

Box 16184

103 24 Stockholm

Ruotsi

Valmistaja

Karo Healthcare AB
Klara Norra Kyrkogata 33 
111 22 Stockholm 
Ruotsi
 

Haleon Denmark ApS

Delta Park 37

2665 Vallensbæk Strand, Tanska

GSK-Gebro Consumer Healthcare GmbH

Bahnhofbichl 13

6391 Fieberbrunn, Austria

GlaxoSmithKline Santé Grand Public,

23 Rue Francois Jacob,

92500 Rueil Malmaison, France

Novartis (Hellas) S.A.C.l.

National Road No 1 (12th km)

Metamorphosi 14451 Athens, Greece

Haleon Belgium n.v./s.a.

Site Apollo – Avenue Pascal 2-4-6

1300 Wavre, Belgium

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare GmBH & Co. KG

Barthstraße 4

80339 München, Germany

Haleon Germany GmbH

Barthstraße 4

80339 München, Germany

Tämä pakkausseloste on hyväksytty viimeksi 01.11.2023

 

Tekstin muuttamispäivämäärä

26.03.2024